Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spadek mocy i przerywa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spadek mocy i przerywa

Witam

Przeglądałem inne podobne tematy i nie znalazłem nic konkretnego. Sprawa polega na tym że moja honda jest mniej żwawa i dość zamulona. Bardzo często zdarza się że tak jakby odcinało paliwo i po prostu nie ciągnie a wręcz gaśnie. Wczoraj wymieniłem filtr paliwa kable zapłonowe świece i przeczyściłem kopułkę i styki. Tankowane na jednej stacji. Filtr powietrza świeży bo wymieniany w okolicach lutego wraz z olejem i filtrem olej (wiem że olej nie ma nic co sprawy). Honda civic 15 D15B2. Na zimnym silniku jest w miarę ok nie przerywa i nie zamula ale jak się rozgrzeje to się zaczynają problemy( ale nie zawsze ). Wczoraj wracałem w nocy i zrobiłem ok 40 km i nic się nie stało niedobrego mniej mocy ale nie przerywał.

Stawiam na pompę paliwa że nie ma takiej wydajności jak powinna mieć. Ale nie wiem jak to sprawdzić a mogę się mylić całkowicie dlatego zamieszczam ten post.
    Silnik pracuje ogólnie równo i miarowo czasem na ssaniu potrafi zawachlować obrotami pomiędzy 1500 obr a 800 jak nabierze temperatury to jest jałowy na poziomie 800-750.

Proszę o jakieś sugestie i pomoc
    Pozdrawiam
    Kup sobie japońca, bo kręci się do końca.

Może katalizator się rozsypał...
    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Jest jakaś opcja na sprawdzenie katalizatora czy tylko wymiana ? Może powinienem zacząć od diagnostyki?
      Kup sobie japońca, bo kręci się do końca.

Comment

Working...
      X