Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

brak iskry przy rozruchu 1,5

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• brak iskry przy rozruchu 1,5

mam ostatnio problem z moja honda, mianowicie ciężko było ja odpalić z rana trzeba dużo kręcić gdy zaczołem ją badać wyszło na to ze nie ma iskry wziołem sie za aparat zapłonowy i wszystko jest dobrze nie potrafie tylko sprawdzić modółu zapłonowego.Gdy kreciłem to iskry nie było (sprawdzane prosto z cewki) a gdy rozrusznik sie odlanczał to dopóki silnik miał jakiś ruch była iskra, ominołem stacyjkę podałem sygnał na przekaźnik prosto z akumulatora i jest to samo dopóki działa rozrusznik nie ma iskry gdy rozrusznik sie wyłancza pojawia sie i przez to są problemy z rozruchem ... co z tym może być coś odcina prąd czy rozrusznik nagle zaczoł za dużo pobierać ? akumulator jest nowy pół roku ma

Biorąc pod uwagę to,że układ zapłonowy i rozruchu nie ma bezpiecznika to musi być albo zwarcie albo brak masy.Może któraś śruba łącząca masę do karoserii zaśniedziała?
    ビートル ジョン

Comment

posprawdzalem masy dalem dodatkowy akumulator 120A z busa to kreci jak glupi zeby odpalic trzeb arozpedzic rozrusznikiem i puszczac bo gry rozrusznik puszcza to jest iskra

Comment

Czyli tak jakby rozrusznik zabierał cały prąd.Podejrzewam zwarcie,ale niech inni się wypowiedzą.
        ビートル ジョン

Comment

ale gdzie może wystąpić to zwarcie ? a przy dwuch akumulatorach to i tak tak duży prąd to by wystarczylo na zwarcie i na wszytsko jak krecil jak szalony

Comment

Working...
          X