Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

d16z6 - Remont Kaptalny - Potrzebuje małej pomocy ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• d16z6 - Remont Kaptalny - Potrzebuje małej pomocy ?

witam,

od ponad roku przymierzam sie do remontu d16z6 (bierze mi olej, dymi z rury jak przygazuje), duzo czytalem, mam tez wujka mechanika , ale to juz dziadzio 60 letni i w sumie warsztat nie duzy ale zawsze lepsze to niz nic. Sam tez mam pewne male doswiadczenie, SWAPA robilem 2 razy, drobne naprawy, calego CIVICa rozebralem i zlozylem od golej budy, bez niczego tylko z podsufitka stał

Czy ktos z okolic Wołomina jest w stanie mi w tym pomóc ?, potrzebuje bardziej porady i fachowego doradztwa (co gdzie kupic, jakie firmy, gdzie sie udac z glowica itd) abym nic nie spie .... chyba ze ktos ma ochote troche pobrudzic rece, oferuje dobra zabawe przy silniku:P, piwko itd. Ewentualnie mozemy sie tez dogadac odnosnie pomocy finansowej dla pomocnika

kolego uszczelniacze kup sobie oem koszt 200zł na necie pierścienie npr lub inne z głowicą nie pomogę bo jestem ze śląska ale popytaj użytkowników z mazowszana necie znajdziesz też sklepy z czesciami tylko do hondy, uszczelke glowicy tez kup sobie orginał ja kiedyś pytałem o czesci do takioego remontu do d14a8 i z tego co pamietam za komplet czesci nie było wiecej niż 800zł tzn UPG, uszczelniacze, pierscienie, uszczelka pokrywy , kolektora warto od razu zmienić olej filtr i płyn chłodniczy i sprawdzić przy okazji w jakim stanie są panewki i od razu uszczelka miski olejowej

Comment

800 zł to nie tak dużo, myślałem ze coś około 1500 zł, w ogóle mechanicy w warsztatach to maja problem z remontami, dzis mechanicy to tylko wymieniaja czesci w samochadach a nie naprawiaja samochody. Jak sie pytalem o remonty to wszyscy mi mowia ze to nie oplacalne i ze lepiej kupic silnik uzywany (jasne, szczegolnie ze silnik taki to okolo 2 tys zl) do tego taki silnik juz na dzien dobry wymaga remontu bo nowy to on nie bedzie.

Wiec dlatego chce to zrobic bo kupowac 2 stary silnik to jest bezsensowne...

dzieki za odp i info

Comment

Working...
      X