Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak dobierać części zamienne do D15B3

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak dobierać części zamienne do D15B3

Witam milosnikow Hondy!
    Problem jaki mam to jest dobieranie czesci do mojego modelu Hondy!
    Mam ja juz ponad dwa lata!
    Problem polega na tym ze w zadnym katalogu z czesciami u roznego typu sprzedawcow nogdy nie ma mojego silnika D15B3!
    Nawet z zakupem filtrow mam wielki problem!
    Moja Hania jest na gazniku i ma 94 KM z 1992r czyli jak podaje Honda jest to V gen. kazdy sprzedawca w sklepie patrzy sie na mnie jak na idiote jak mowie ze toj jest V gen i gaźnik!
    Wiem ze np. filtr powietrza pasowal z silnika D13B2
    ale filtra paliwa juz nie moge dostac bo nie wiem jaki tam idzie!
    Z jakich silników czesci beda pasowaly do mojego?
    Próbować z D15B2?
    Jak mam dobierac te czesci?
    Z gory dziekuje za pomoc!
    Pozderawiam wszystkich!

A sprawdzałeś dokładnie jaki masz silnik czy to opinia jakiegoś "fachowca"?
    ビートル ジョン

Comment

Moj silnik to mapewno D15B3!!
      Z tego co sie dowiedzialem to jest silnik jaki byl montowany w Hondach wypuszczonych na rynem amerykanski!
      Moja Honda co dziwne byla kupiona w salonie w wa-wie u autoryzowanego dealera wiec dziwne jest tez to dlaczego amerykanska wersja i ne europejska!
      ten symbol D15B3 jest wziety z numerów silnika!
      A i z tego co mi wiadomo wszystkie silniki o poj 1.5 byly na wtrysku a ja mam gaźnik
      Nastepnymi elementami ktore swiadcza o tym ze to amerykaniec jest to predkosciomierz wyskalowany na mile i km/h
      co wiecej reflektory przednie takze byly amerykanskie czyli swiatlo wychodzace z reflektorow swiecilo w postaci prostej lini a nie jak w modelach europejskich z pewnym katem zalamania tj w ksztalcie lit V badz U
      Last edited by stanio15; 09-01-2009, 14:18.

Comment

Różnica polega na tym,że B2 ma dwupunktowy wtrysk a B3 gażnik.Spokojnie dobieraj części od B2.
        ビートル ジョン

Comment

czyli dobierac czesci od D15B2?
          tylko czy napewno filtr np paliwa bedzie taki sam?
          w niektorych modelach filtr paliwa jest w komorze silnika a w niektorych odok zbiornika z jego lewej strony!
          i nawet z taka glupota jest problem!

Comment

W takim przypadku jeśli sprzedawca jest kompetenty powinien zapytać o umiejscowienie.Wiadomo-idea ta sama ale inaczej "ubrana".
            Poszperam trochę i dam znać na pw.Proponuję jeszcze zajrzeć do działu "manuale"-jest tam nawrzucane trochę "różności".Może coś znajdziesz.
            ビートル ジョン

Comment

Dzieki wielkie poszukam tez gdzies! problem polega na tym ze jest kilka modeli tych filtrow!
              Roznia sie naprawde nie wielkimi szczegolami ale sie roznia!
              Wiec juz sam nie wim jak dobierac czesci!
              teraz bede mial znow problem z termostatem bo chyba mam do wymiany i znow zacznie sie meka ze sprzedawcami!

Comment

Jak będziesz mógł to podrzuć fotkę silnika na pw-tak dla rozwiania wątpliwości.
                Tu masz d15b2

oto i moj silnik D15B3 jest takze tabliczka z oznakowaniem silnika
                Załączone pliki
                Last edited by BeatleJohn; 10-01-2009, 21:20.
                ビートル ジョン

Comment

ok ja tylko bede mial fotke silnika to ci napewno podesle!
                  pozdrawiam!

Comment

Też posiadam silnik w swojej Hondzie D15B3 (1992 3D HB), termostat ostatnio wymieniałem i podszedł od D15B2.
                    Last edited by BeatleJohn; 09-01-2009, 19:06. Powód: edit

Comment

czesci mozna dobierac od d13b2 ,d15b2,b8 itp,wiekszosc jest wobec siebie wymienna,jesli ktos bedzie mial problem z doborem niech pisze,bedziemy modzic

Comment

tomciu17 dzieki wielkie za wskazowke z tym termostatem bede szukal i wymienial

Comment

OK, niema problemu, jakby coś to zawsze spróbuje pomóc.

Comment

tomciu17 wymienilem termostacik i juz jest elegancko silniczek pracuje jak zegarek szwajcarski :P temperaturke trzyma jedna 80 stopni bo taki termostat kupilem otwiera sie przy 82 stopniach!!
                            mam juz wiec ogrzewanie i silnik mniej spala gazu wczesniej na butli 25 przejechalem 300 km a teraz przy naprawde szybkiej jezdzie na trasie przejechalem 328 km na takiej samej ilosci gazu
                            jednym slowem wymiana termostatu duzo pomogla!! pozdrawiam

Comment

Bardzo mnie to cieszy. Polecam się na przyszłość.

Comment

Working...
                              X