Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Silnik kicha i prycha, nie trzyma temperatury podczas jazdy D15B3

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Silnik kicha i prycha, nie trzyma temperatury podczas jazdy D15B3

Wiatm wszystkich urzytkowników hondy!
    Mam od czasu mrozow pewien problem mianowicie silnik zimny i na benzynie i na gazie dusi mi sie przy wcisnieciu pedalu gazu!!
    Wczesniej wszystko bylo ok dopiero jak przyszly te mrozy to tak sie dzieje. Tak jakby dostawal za dużą mieszanke bądź jakby dostawal za mało mieszanki!
    Nadmieniam iz z odpalaniem na benzynie podczas niewiadomo jakiego mrozu wszystko jest ok pali jak glupi
    Prosze o pomoc a moze ktos mial cos takiego u siebie?
    Z góry dziękuje za pomoc!

Zapomnialem dodac jeszcze z ta temperatura!
    W okresie wakacyjnym padla mi chlodnica!
    Wymienilem ja na nowa i wszystko bylo oki chlodzila w lecie i git.
    Ale przyszla jesien i zima i okazalo sie ze silnik nie trzyma temperatury!
    Podczas jazdy na trasie wskazowka temp. prawie sie nie rusza jak postoje na swiatlach i silnik popracuje troche na biegu jalowym to sie nagrzewa tak jak powinien!
    Probowalem przyslonic chlodnice ale wtedy mi sie zaczyna gotowac i wypluwa plyn zbiornikiem wyrownawczym!
    Co to może byc?
    Termostat?
    Prosze o pomoc
    Last edited by BeatleJohn; 09-01-2009, 13:55. Powód: edit

Witam!!wskazówki to tak termostat się zaciął w punkcie otwartym..i radziłbym go wymienić i wtedy powinien już normalnie pracować,bo jest cały czas przechładzany..jeśli nie ,to dopiero szukać po wymianie..

Comment

dolej sobie troche denaturatu do benzyny,moze troszke wody tam masz i nie gazuj go jak jest zimny,to nie zdrowe dla silnika

Comment

jak narazie dzieki wam za opinie wymienie termostat i poszukam pozniej co z tym szarpaniem!! temperatura to napewno wina termostatu ale nie mam sie jak narazie to tego zabrac bo nie mam garazu
        ale cos pokombinuje
        dzieki wielkie

Comment

Witap ponownie!!
          Kichanie parskanie i duszenie silnika udalo mi sie juz naprawić!
          Odkrecilem poprostu kopółkę z aparatu zapłonmowego przxeczyscilem zasniedziale styki w kopulce pozniej odlaczylem przewody wysokiego napiecia od kopółki i mialem strasznie zasniedzialy drugi przewód!! Przetarlem papierem sciernym przeczyscilem i sprawa rozwiazana!!! Autko jak narazie jezdzi bez problemu i silnik cyka jak zegareczek!!
          Pozdrawiam wszystkich!!
          A termostatem sie jeszcze zajme!!
          A tak wogole to gdzie on jest w silniku D15B3??
          Pozdrawiam wszystkich

Comment

termostat jest z tyłu pod tą puszką po lewej stronie, tak jak się łączy skrzynia z silnikiem, będzie tam wąz od chłodnicy podpięty taki grubszy. Temo jest w obudowie zakręcony na 2 śruby.

Comment

Dzieki wielkie tomciu17 juz wiem wszystko gdzie i jak i zabiore sie do wymiany!!
              Pozdrowienia dla wszystkich HONDOMANIAKOW

Comment

Working...
              X