Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płyn do chłodnicy.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Płyn do chłodnicy.

Witam wszystkich. Mam takie pytanko. Od jakiegoś czasu regularnie muszę uzupełniać poziom płynu chłodniczego w zbiorniczku wyrównawczym bo z niewiadomych przyczyn bez przerwy mi go ubywa. Nie ma żadnego wycieku. Sprawdzałem na zimnym i ciepłym silniku - nic nigdzie nie kapie, nie mam śladów na silniku ani w garażu na wylewce a mimo to przynajmniej raz w tygodniu muszę dolać około pół litra płynu co staje się irytujące.
    Czy może ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Proszę o poradę i z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

Czesc sprawdz dokladnie chłodnice ja miałem podobny przypadek była w niej malutka dziurka ledwo widoczna tyle ze az tyle płynu nie wyciekało,pół litra to dolewałem na miesiac a miesiecznie robiłem kolo 500km pozdrawiam

Comment

Jeszcze jedno pytanko.

Jeśli byłbyś tak uprzejmy to powiedz mi jeszcze czy w twoim przypadku ta dziurka była w ... tej części chłodnicy gdzie jest radiator tzn. na tych takich żeberkach (sorry nie wiem jak sie to nazywa fachowo) czy gdzieś na obudowie? I jak rozwiązałeś ten problem, oddawałeś gdzieś chłodnice czy kropelka jakiegoś porządnego kleju albo silikonu wysokotemperaturowego wystarczy?
      Dzięki. Pozdrawiam.

Comment

zobacz kolego czy czasami nie ucieka z korka spustowego przy chlodnicy..........sam mialem taki przypadek............na zimnym silniku nie bylo widac bo nie bylo cisnienia takiego a przy cieplym lecialo przez korek ale tez zaraz parowalo i nie bylo sladu skad leci.......pozdro

Comment

Tak prawie na samym dole w prawym dolnym rogu malutki wyciek z (zeberek)mocno zardzewiała była i ciekło na poczatku a pozniej to juz sikało lol wymieniłem na nowa koszt 170zł bez robocizny sam zakładałem pozdrawiam

Comment

moze uszczelka pod głowica wysiada

Comment

Zamieszczone przez marcino Zobacz posta
              moze uszczelka pod głowica wysiada
              jesli by mu uszczelka padala to by mial inne objawy.chociazby wode by mu wypychalo

Comment

kolego miałem to samo, szukałem wycieków, zastanawiałem sie gdzie podziewa sie ten płyn, a okazało sie ze u góry chłodnicy miedzy rdzeniem a tym plastykiem nie daleko korka było pekniecie.skleiłem ale nie pomogło.kupilem nowa chlodnice zalalem plynem i ok.3miesiecy nie dolałem ani kropelki plynu.napewno juz chlodnice masz do kitu.koszt chlodnicy ok.180zl czego nie zrobi sie dla Haneczki

Comment

Jeśli jest 100%,że nie cieknie chłodnica to mogą byc przewody typu np.do nagrzewnicy..chodzi mi bardziej o miejsca łączeń tam często się potrafi rozszczelnic i co do uszczelki pod głowicę to też może lekko już furac..wystarczy mała nieszczelnośc,nie musi wcale wody gonic tym bardziej zimą..pierwsze objawy to duże ilości pary z tłumika..ale w hondach to rzadka przypadłość co do uszczelek

Comment

Macie racje to może być zarówno wina chłodnicy jak i któregoś z elementów układu. Wczoraj zalałem chłodnice do pełna przy pustym zbiorniczku wyrównawczym. Odstawie Haneczke na dzień lub dwa i zobacze czy ubędzie płynu w samej chłodnicy. Jeśli nie to zrobię pare kilometrów żeby silnik sie zagrzał. Zobaczę jak sie to wszystko zachowa i wtedy będe miał mniej więcej rozeznanie czy to nieszczelnosć chłodnicy czy coś innego. Mam już przynajmniej jakiś punkt zaczepienia. Dziekuję wszystkim za porady i wypowiedz. Pozdrawiam.

Comment

Zamieszczone przez cziko Zobacz posta
                      Macie racje to może być zarówno wina chłodnicy jak i któregoś z elementów układu. Wczoraj zalałem chłodnice do pełna przy pustym zbiorniczku wyrównawczym. Odstawie Haneczke na dzień lub dwa i zobacze czy ubędzie płynu w samej chłodnicy. Jeśli nie to zrobię pare kilometrów żeby silnik sie zagrzał. Zobaczę jak sie to wszystko zachowa i wtedy będe miał mniej więcej rozeznanie czy to nieszczelnosć chłodnicy czy coś innego. Mam już przynajmniej jakiś punkt zaczepienia. Dziekuję wszystkim za porady i wypowiedz. Pozdrawiam.
                      podloz folie pod samochod i na nia gazete lub papier bialy,plyn bedzie latwo odroznic od reszty

Comment

Working...
                      X