Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

buczący silniczek krokowy D15B7

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• buczący silniczek krokowy D15B7

Witam!
    Jakieś 3 miesiące temu zepsuł mi się silniczek krokowy, kilka dni temu zamówiłem używany. Po zamontowaniu dzisiaj go w samochodzie zaczął buczeć obroty są dosyć wysoki, nawet po nagrzaniu silnika. Resetowałem kompa 2 razy i nic nie pomogło, zrobiłem też samodiagnostyke i wywaliło błąd nr 17 i 43.
    i teraz pytanie co mogę sprawdzić zrobić?
    silnik to D15B2 przerobiony na B7.
    Last edited by silvo18; 29-06-2012, 09:50.

jesli buczy to na to wygląda jakby sie zaciął w jednej pozycji odpowiadającej tym własnie obrotom, nie pamietam co te numery błędów oznaczają ale sprawdz i od nich zacznij

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
    Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

te błędy sa podobno typowe przy instalacji LPG, a co do krokowca to najwyraźniej kupiłem zepsuty bo sprzedawca już nawet nie odpisuje na wiadomości :/

Comment

17 to niesprawny czujnik prędkości pojazdu
        43 niesprawny układ zasilania paliwem, sprawdzic cisnienie paliwa o raz regulator cisnienia paliwa, sprawdzic również sonde lambda

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
        Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Working...
        X