Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dolot powietrza ciepłe/ zmine do przepustnicy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dolot powietrza ciepłe/ zmine do przepustnicy

Witam. Mam pytanie dotyczące urządzenia sterującego klapką powietrza dolotowego do przepustnicy. Mam Hanię z silnikiem D13B2. W obudowie filtra powietrza znajduje się "czujnik bimetalowy", do którego dochodzi wężyk podciśnienia. Urządzenie steruje klapką kierującą ciepłe lub zimne powietrze do przepustnicy. U nie urządzenie nie działa poprawnie. Cały czas dostarcza zimne powietrze, nawet rano przy zimnym silniku. Nie wiem, jak się ono nazywa, a wierzę, że uda mi się kupić nowe. Uprzedzając sugestie, że może coś z podciśnieniem powiem, że z nim wszystko w porządku.
    Będę wdzięczny za podpowiedź. Pozdrawiam

a wrzuć ten czujnik do lodówki i zobacz co sie z nim dzieje czy cos sie zmieni czy jak, nie widziałem tego i nie wiem dokładnie jak to steruje czy cisnienie z wezyka steruje klapką czy czujnik steruje klapką

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
    Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Working...
    X