Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Temperatura a obroty w d13b2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Temperatura a obroty w d13b2

Sprawa wygląda następująco: Silnik jest zimny, odpalam, chwile pochodzi i wyłącza się ssanie. I tutaj zaczyna się problem, bo obroty nie chcą spadać (mniej więcej 2500-3000). Dopiero gdy silnik osiągnie temperaturę 90 stopni to spadają na 700. Później wszystko jest już w porządku (przynajmniej do momentu, gdy silnik znowu się ostudzi ). Silnik od momentu uruchomienia nagrzewa się chyba normalnie, tak po około 2 km osiąga 90 stopni przy aktualnych temperaturach. Co to może być? Termostat? Czujnik?

Będę wdzięczny za każdą sugestię.

Pozdrawiam.

termostat raczej nie bo silnik szybko osiąga swoją temperaturę roboczą tzn że termostat jest szczelny spróbuj przeczyścić silniczek krokowy może pomoże jeśli nie to moim zdaniem wina jest po stronie regulacji gaźnika

Comment

skąd wiesz ze wyłacza sie ssanie skoro oboroty nie spadaja?? nie wiem jak to jest dokładnie w hondzie na gazniku bo jest wiele rozwiązan załaczania i wyłaczania ssania, moze przepustnice są brudne albo porostu to ssania sie nie wyłacza od razu czyli jakis czujnik bedzie uszkodzony od ssania

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
      Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

U mnie w Hance ssanie przy temp. ok 20 stopni wyłączało się po jakiejs minucie, więc u CIbie jest podobnie. Nie wiem skąd wywodzisz fakt wyłączania się ssania - skoro masz wyższe obroty przez te 2 km to właśnie wtedy masz ssanie. Choć u mnie obroty spadały zanim wskazówka temp. była na swoim miejscu
        Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

ssanie nie bedzie tak długo jak wskazówka osiągnie swoją pozycje, wyłączy sie wczesniej np jak Remek pisze ze przy ok 20 stopni, tu jest cos ze sterowaniem elektronicznego ssania, nie wiem jak to działa bo nigdy nie miałem stycznosci z gaźnikiem w hondzie ale to bedzie to, mozna regulowac gaźnik ale to bez sensu jak długo chodzi na ssaniu

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
          Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Tzn to tylko moje przypuszczenia, że ssanie się wyłącza, bo po około minucie pracy silnika na postoju obroty delikatnie spadają (tak jak by się ssanie wyłączało), ale później jak dodam gazu to znowu się podnoszą i utrzymują wysoko.

Comment

Working...
            X