Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamiana silnika Honda Civic 93r

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamiana silnika Honda Civic 93r

Witam. Jestem tu nowy i mam pewien problem z moja hania93r.. Chce wymienic silnik poniewaz stary dotychczasowy mi padl (d1.5b2 90 km) chcialem wlozyc cos innego mocniejszego tylko nie wiem jaki silnik mozna wlozyc innny np z nowszej hondy np tej z rocznikow 1996-2000 zeby wszysztko pasowalo skrzynia polosie itp .Czy moglby mi ktos doradzic i pomoc? . Dzieki i czekam na Wasze odpowiedzi .Pozdrawiam

Da sie włozyc praktycznie co zechcesz, ale musisz brać silnik z całym osprzętem. Ja sie wstepnie rozglądałem i znalazłem firme w Krakowie która zajmuje sie swapami silników do hondy. Jeszcze się nie zdecydowałem bo to kawałek drogi ode mnie i trzeba byłoby wycieczke do Krk robic ;p
    tu masz link do jedej z ich ofert na allegro
    https://allegro.pl/swap-silnik-b18c4...303916265.html
    tam masz maila i tel wiec mozesz zapytac co Ci interesuje
    Plus taki ze biorą Twój stary silnik z osprzetem w rozliczeniu.
    Last edited by pioterhiszpan; 15-05-2012, 22:10. Powód: dopiski

Comment

no tak fajna sprawa :P ale ja planuje na silnik i robocizne wydac nie wiecej niz 2000 2500 tys to jest max wiec moze jesli by mi ktos doradzil cos w miare mozliwosci moich srodkow finansowych

Comment

No to ewentualnie mozesz szukac anglika rozbitka i kupic w całosci ale nie sądze że taniej wyjdzie ;p Tych z silnikiem 1.8 vti to akurat jest duzo. Szczegolnie z budą aerodeck'a

Comment

a moglbys mi poszukac cos takiego np na alegro?? bo ja to kompletnie nie wiem czego szukac...

Comment

za 2500 tyś to ty nie poszalejesz... dozbieraj sobie hajsik i wtedy cos pomysl.
            http://www.civicforum.pl/showthread....oupe-b18c4-%29 6GEN CoupeB18C4

Comment

no nie wiem czy jest sens dokladania do tego samochodu wieksza ilosc pieniedzy poniewaz zabogaty to ja nie jestem a pozatym mam blache w oplakanym stanie i zeby doprowadzic to do jakiegos ladu to musialbym te zpraktycznie malowac kazdy element to nie wiem czy nie lepszym rozwiazaniem jest hupno hani model nowszej hmm

Comment

Przede wszystkim musisz sobie odpowiedzieć na pytanie ile jeszcze zamierzasz trzymac to auto. Jeśli planujesz jezdzić jeszcze kilka ładnych lat to nie ma co pieniędzy załowac tylko robic wszystko na tip top ;p natomiast jesli chcesz sprzedac za rok czy dwa to lepiej zaoszczedzic kase i kupic cos nowszego/mocniejszego.

Comment

ok z gory dzieki mam jeszcze jedno pytanie ale to zaloze nowy temat . pozdrawiam

Comment

Working...
                  X