Witam przegladam juz forum ponad godzine i do konca nie wiem co to moze byc.Problem wyglada tak.Po odpaleniu na zimnym trzyma obroty bo jest na ssaniu 1500 obr daje gazu i nic dławi sie po czym wskakuje na wysokie obroty.Praca silnika nie równa.Dalej silnik gasnie przy hamowaniu czy puszczeniu gazu do zera.Dalej wyglada tak jak sie nagrzeje chce odpalic nie da sie.Dopiero po dodaniu gazu reaguje na cos silnik krokowy wyczyszczony,swieczki nowe,filtr paliwa i powietrza nowe.Podczas pracy odłaczyłem krokowca nic nie zmieniło po za tym za na jałowym mi nie zgasł choc mial niskie 300-500 obr.Podlaczyłem spowrotem wtyczke spadał do 100 potem rosnie do 900 i tak na przemian az w pewnej chwili gasnie.Ogolnie zamulony.Czy krokowy juz do wymiany lub cos innego sie złapac.Dodam jeszcze ze dzieje mi sie to juz jakis czas raz było ze chodził malina a raz na jakis czas mu odbijało.Bylem u 2 mechaników powiedzial zebym test zrobic bo moga byc rozne przyczyny zrobiłem kod 7 Czujnik połozenia przepustnicy (potencjometr) lub jego obwód u jednego zostawilem powiedzial ze chyba czesto tankuje za mła kwote lub jezdze na rezerwie wlał cos do czyszczenia wtrysków i usuwania wody i auto smigało jakis czas teraz jest tragedia.Prosze o porade.Aha silnik d13b2
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dziura w gazie i gasnie
Collapse
X
-
Jednak posiedzialem troche na forum nie mam gaznika silnik
na monowtrysku co dalej robic.Dzisiaj zaryzkowałem i kupilem silnik krokowy reakcja ta sama a nawet gorzej po resecie silnik pochodził moze z 5 minut przy tym wariował na obrotach i umarł teraz odpalenie tylko z gazem inaczej nie zapale i gasnie za kazdym razem.Dajcie jakas rade bo juz sie głupi robie naprawdeLast edited by Gorusiek; 05-03-2012, 20:00.
Comment
-
po objawach stawiam na silniczek krokowy bo skoro go odłączyłeś i nie było reakcji tzn ze on nie działał, jesli wymieniłes i to samo to trzeba sprwadzic jego obwód bo moze kabel jest przetarty albo cos nie łączy, no chyba ze masz tyle wody we filtrze paliwa ze nie da rady pociągnąc paliwa, wyjmij filter i wylej z niego resztki, zobaczymy co wyleci, jak co to pisz na gg
Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne
Comment
Comment