Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kupic czy zrobic

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• kupic czy zrobic

witam wszystkich mam pytanie w zwiasku z silnikiem czy oplaca mi sie go robic i jaki byl by koszt mniej wiecej czy kupic inny bo na dotychczasowym mam cos taliego ze po pierwsze chodzi na trzech cylindrach na jakies 500km moze wiecej trzeba wlac do litry oleju a do tego jak sie nagrzeje to powyzej 3000 obrotow obrotowierz skacze jakies rady poprosze co bedzie lepiej zrobic czy kupic inny silnik

sprawdziłeś iskrę i wtryskiwacz na tym cylindrze, który nie pracuje ? być może to świeca lub przewody ( śmieszny koszt )
    przekłamujący obrotomierz to wina czujnika w aparacie zapłonowym. z kolei spalanie oleju 1L na 500km to masakra...
    mam pytanie: jak długo i jak bardzo trzeba zaniedbać honde, żeby doprowadzić ją do takiego stanu ?
    na bank od dłuższego czasu auto dawało znać, że coś jest nie tak, a ty kolego to olewałeś i jeździłeś aż umrze...
    bez obrazy ale jeśli o auto nie dbasz to nie ma znaczenia czy kupisz nowy czy zrobisz stary silnik .....
    stary silnik po remoncie będzie wymagał dotarcia oraz zmian oleju ( dobrego oleju, nie mineralnego )
    nowy ( używany ) będzie w stanie nie znanym .... chociaż osobiście w przypadku silników hondy wolałbym używany bo na prawdę ciężko tak zajebać silnik jak ty to zrobiłeś
    Last edited by Avenger85; 22-02-2012, 10:48.
    Civic VTi B18C4 182 HP

Comment

ja kupilem auto za bardzo marne grosze w takim stanie

Comment

jesli chcesz ty pojezdzic to trzeba go naprawic, koszt czesci to do ok 1500zł w zależnosci co trzea robic + robocizna, jesli cały silnik to za 1tys zrobie i załatwie te czesci, naprawiałem juz koledze z forum B18C4 i było ok

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
        Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Working...
        X