Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana rozrządu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wymiana rozrządu

Witam Wszystkich
    mam zamiar wymienić rozrząd w mojej Hondzie d15b2 1.5 16V,dzisiaj zajrzałem do paska i jest luźny a jeżdżę nią już 4 lata i niewiem kiedy był wymieniany.
    czy ten komplet będzie dobry??
    NAPINACZ PASKA ROZRZĄDU - NSK
    PASEK ROZRZĄDU - MITSUBOSHI
    POMPA WODY Z USZCZELKĄ - NPW
    i jestem ciekaw ile kosztuje u mechanika ta wymiana,
    czy bardziej sie opłaca zrobić to samemu?

Witam !!!
    Co do paska to raczej wybrałbym pasek firmy gates,te mitsuboshi podobno wadliwe sa-oczywiscie nie wszystkie,ale chyba nie warto ryzykowac.Napinacz moge polecic KOYO,a pompe wody AISIN. Oczywiscie,ze oplaca sie samemu nie jest to trudna robota a idzie sporo zaoszczedzic chyba ,ze nie masz zielonego pojecia o mechanice to sie nie bierz za to!

Comment

jak kolega wyżej pisze tylko pasek Contiego bym dał bo też bardzo dobry, zakładam tylko takie

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
      Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

pompe wody kup sobie gmb chyba najlepszy zamiennik

Comment

mitsuboshi puściło wadliwa partię pekają po długości , co do wymiany u mechaniora to koszt do 200 zł przynajmniej u nas , jeśli o wymiane samemu mozna ale jak przestawisz rozrząd to będzie cię to drogo kosztowało ale mozna samemu zrobić poczytaj w manulach co i jak i do dzieła
          VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
          powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
          Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

Witam.. szykuje się u mnie wymiana rozrządu. i mam małe pytanie.. wszystkie częsci czyli pasek napinacz i pompę wody chcę kupic firmy NIPPARTS lub JAPANPARTS.. co sądzicie o częsciach tych firm. wydają mi się na porządne

Comment

obecnie mam klocki nipparts i są ok nie piszczą nie widać żeby nadmiernie pyliły a co rozrządu to już tyle razy był ten temat poruszany pasek polecam ci gates a napinacz np koyo, nsk a pompa wody to gmb pwnie inni beda polecac pasek mitsuboshi

Comment

Jeśli chodzi o pasek dobre opinie zbiera też Contitech, sam mam i jest ok.
                Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

przy okazji wymiany rozrządu wymieniam też olej i mam takie pytanie:
                  jeśli moja hania jeździła na mineralu 15w40 ,to czy będzie błędem wymiana tego oleju na półsyntetyk 10w40
                  przy przebiegu 240 tys.

Comment

Wszystko zależ od kondycji silnika, czy spala CI ten mineralny, jeśli tak to ile?

Comment

no mineralnego ubywa mi jakieś 0,5l na 10tys kilometrów

Comment

To wydaje mi się że możesz przeskoczyć na 10w40...

Comment

dzięki chłopaki za pomoc, rozrząd wymieniony,hania smiga jak nowa

Comment

Dołączę się do tematu. Swoją hankę z silnikiem d15b2 kupiłem 1,5 roku temu od mechanika , nie daleko bydgoszczy. Przy kupnie zapytałem o rozrząd a on powiedział że nie wymieniał w nim rozrządu ponieważ to silnik na łańcuch <wow> a teraz patrzę że tu piszecie o rozrządzie ;/ Więc jak to jest z tym rozrządem ? i czy te silniki są bezkolizyjne ?
                            Last edited by L_U_L_I; 16-02-2012, 20:03.

Comment

masz napewno silnik na pasku rozrzadu i silniki te sa kolizyjne niestety,ale z wlasnego doswiadczenia wiem,ze po zerwaniu paska udaja sie nic nie uszkodzic i z reszta slyszalem to od kilku osob,ale wiadomo co przypadek to innaczej! Wiec lepiej sobie sprawdz stan rozrzadu albo odrazu wymieniaj

Comment

Working...
                              X