Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

d13b2 i niska temperatura

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• d13b2 i niska temperatura

Zrobiło się zimno i od razu zaczęły się problemy z samochodem. Podczas jazdy brakuje mocy, powyżej 80km/h Civic nie chce jechać. Dodatkowo dodając mocniej gazu szarpie, jakby paliwa mu brakowało (
    a nie brakuje na pewno), dopiero jadąc na półgazie przestaje szarpać. Przed ostatnią zimą miałem podobną sytuację i tylko jak przyszła wiosna i zrobiło się ciepło to problem sam się rozwiązał.

Dodam jeszcze, że problem raz jest, a raz go niema. Sytuacja z wczoraj: jechałem z rana to szarpało i brakowało mocy. Wracałem po południu to ponownie szarpało i brakowało mocy. Po kilku kilometrach
    zatrzymałem się przy sklepie, silnik wyłączyłem. Wracam ze sklepu, uruchamiam silnik, a tu nic nie szarpie, niczego nie brakuje i samochód normalnie jedzie.

Silnik do d13b2. Na moje mało doświadczone oko to problem z gaźnikiem lub silniczkiem krokowym. Jak myślicie tylko o to chodzi czy może o coś zupełnie innego?

w jakim masz stanie kable VN i świece,filtr paliwa luknij na nie. do krokowca też można zobaczyć

Comment

Wymieniłem na nowe przewody, świecę i kopułkę, bo była lekko uszkodzona i wina na pewno nie leży po ich stronie. Ogólnie odkąd kupiłem Hondę to były i są do teraz problemy z obrotami - raz za niskie, raz za wysokie.

Comment

gaźnik... czyszczenie lub regulacja, co do czyszczenia to są taki środki co leje sie do paliwa, nie jest to drogie to warto spróbowac, znam przypadki ze bardzo pomogło

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
        Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Working...
        X