Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z nagrzaniem sie silnika

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z nagrzaniem sie silnika

Witam,mam problem w d13b2,jakos dwa tygodnie temu bylem zmuszony wymienic chlodnice,zalalem borygo rozowe i oczywiscie odpowietrzylem uklad.I od tamtej pory jezdze codziennie i tylko pare razy byly przypadki kiedy silnik sie nagrzal do temperatury roboczej (troche nizej od polowy). Sprawa jest o tyle dziwna,bo juz pare razy od wymiany chlodnicy jechalem w trase i nawet tam po odcinkach 100,200 km silnik mial temp 1/5 maxa czyli jakby dopiero sie rozgrzewal.Prosze o jakies sugestie co nalezy sprawdzic,bo nawet nie moge depnac w niego jak jest zimny,bo mi go szkoda Dziekuje za pomoc.

Może termostat padł...
    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

termostat lub zle odpowietrzony układ

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
      Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Miałem ten sam problem na tym samym silniku. Do wymiany poszedł termostat i wszystko wróciło do normy.

Comment

Tak jak koledzy wyżej - termostat 100%

Comment

Witam !

Mam tez problem z nagrzaniem silnik D15b2. Ziama wymieniany termostat,plyn tez swiezy w aucie szybko goraca wiec chyba sie dogrzewa tylko ze wskaznikiem cos nie tak bo praktycznie ledwo co sie podnosi podczas jazdy bez wzgledu na odleglosci jazdy. Tylko dziwne,ze w korkach osiaga normalana temp. pracy. Moze mial ktos taki przypadek? Nie wiem czy jest cos nie tak z tym termostatem czy z czujnikami temperatury?

Pozdrawia,

Comment

Dziekuje koledzy za odpowiedzi.Od wczoraj silnik nagrzewa sie prawidlowo tak jak bylo to przed wymiana chlodnicy na nowa,takze to raczej nie byl tesmostat.Pozdrawiam

Comment

Working...
              X