Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bardzo czuły gaz

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Bardzo czuły gaz

Witam forumowiczów

Mój pierwszy post i od razu pytanie. Kupiłem Hondzie 93 HB z silnikiem 1,5 16V. Oprócz kilku drobnych problemów mam jeden który jest dość nieprzyjemny i wolałbym go skonsultować zanim wydam fortunę u mechanika.

Problem jest taki że bardzo ciężko jest mi tak nacisnąć pedał gazu żeby płynnie przejść z 1000 do powiedzmy 2500-3000 RPM. Obroty skaczą dość gwałtownie w tym przedziale (w zakresie drobnego ruchu pedała gazu). Tak samo ciężko jest płynnie zejść z obrotami w dół - minimalny ruch pedała gazu i obroty spadają gwałtownie, co skutkuje dość szarpaną jazdą. Zastanawiam się czy to może coś bardzo prostego (sam pedał gazu, sprężyna powrotna linki, linka itd.) czy też coś bardziej skomplikowanego.

Od razu zapytam jeszcze w tym miejscu - gdzie mogę kupić niewielki pojemniczek z oryginalną Hondowską farbą do uzupełnienia rys i odrdzewionych miejsc?

Przepraszam za styl pytań - nie jestem mechanikiem . Dzięki za wyrozumiałość.

Pozdrawiam
    Paweł

jeśli chces kupić troche farby na zaprawki to ściągnij klapkę wlewu paliwa i podejdź do sklepu gdzie dorabiają lakiery samochodowe tam oddajesz klapkę a oni już ci dobiorą kolor powiesz tylko ile potrzebujesz a co do pedału gazu to jest regulowany linką spróbuj tam coś pokombinować może za mocno jest naciągnięta

Comment

Dzięki za odpowiedź. W tym tygodniu wreszcie troszkę czasu, więc może mi się uda parę rzeczy zrobić. Tak właśnie myślałem że to pewnie linka, ale bałem się że coś z wtryskiem. Jeszcze wymiana paska rozrządu, wymiana oleju i filtrów i będę próbował doprowadzić autko do stanu używalności.

Comment

Working...
      X