Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Znikający olej ????

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Znikający olej ????

Witam, mam problem z moją hanią. Problem zaczął się jakieś 2 tygodnie temu, sprawdzając poziom oleju w silniku wyciągnąłem bagnet a tu czysto ani kropelki oleju, nie dowierzam sprawdzam jeszcze raz i to samo. Wykręciłem wszystkie świece i okazało się że pierwsze świeca była cała zalana olejem wyczyściłem i wkręciłem wszystkie świece ;/ Podjechałem na stację (nie hondą) kupiłem litr oleju wlałem i po 25 min sprawdzam na bagnecie pojawiła się kropelka. Wkurzyłem się i kupiłem 4 litry wlałem jej litr i poziom był już ok. Nigdzie żadnych wycieków, nic nie kapie nie wiem o co chodzi. Znajomy mi powiedział że mam uszczelkę pod deklem do wymiany. Wymieniłem uszczelkę pod deklem wraz z uszczelkami gniazd świec i podkładki. Złożyłem, skręciłem, odczekałem chwile i czas na przejażdżkę wszystko było ok śmigała jak dawniej. Na drugi dzień sprawdziłem poziom oleju, olej był ok, później za 2 dni sprawdziłem też ok. Wczoraj z ciekawości wyciągam bagnet a tu patrze poziom oleju na minimum, nie wierze w to co widzę, nigdzie żadnych wycieków, nic nie jest zachlapane olejem nigdzie nie widać ani grama oleju. Wlałem jej dzisiaj ok 1,5l i przejechałem się. Po przejażdżce jak już silnik ostygł sprawdzam olej jest wykręciłem pierwszą świece patrze cała zachlapana
    :/ Co jest grane??? Nigdzie nie widać żeby sikała tym olejem a na pewno go nie pali bo nie widać żeby go paliła ??? Pomóżcie bo ja już nie wiem co to może być. Pozdro i z góry dzięki.
    Last edited by Gość; 26-09-2011, 19:56.

a ja ci powiem ze napewno go pali, remoncik cie czeka, ewntualnie zobacz płyn w chłodnicy czy nie jest brudny ale tak czy siak remont, juz drugie akie auto robie w ciągu 2 miesiecy

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
    Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

No hania ma już przejechane 276tyś i nie myślałem że już bd do remontu silnik. Mechanik mi powiedział żebym wyjeździł ten olej co mam i zalał ją 15stką mineralnym, teraz jeżdże na półsytentyku mobil 1 10w40. Ile z ciekawości za taki remoncik kolego z częściami sobie wołasz? Bo zastanawiam się czy nie lepiej wsadzić tam już d16z6 tylko nie mam pewności czy silnik też bd w takim stanie jak ten. I to że silnik już pada może być przyczyną że za dużo pali ? Bo przy spokojnej jeździe kręcenie max do 4tyś spaliła mi 14l gazu oczywiście na 100km.
      Last edited by Gość; 29-09-2011, 15:07.

Comment

I jest to jeszcze możliwe żeby aż 1,8 l oleju spaliła na jakieś 400 km ????

Comment

ją jeszcze nigdy się nie spotkałem a takim ogromnym spalaniem oleju prawie 2l na 400 km przyjżyj się jeszcze raz dokładnie najlepiej na kanale może coś zobaczysz ale jak bedzie sucho to musi go spalać innego wyjścia nie ma

Comment

Working...
          X