Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwny odgłos silnika - D15B7 - Honda Civic 1.5 16V Coupe - Prośba o opinię.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwny odgłos silnika - D15B7 - Honda Civic 1.5 16V Coupe - Prośba o opinię.

Witam serdecznie.

Jestem nowym użytkownikiem Hondy Civic, więc chciałbym zasięgnąć opinii "Starych wyjadaczy". Jako że znalazłem kilka różnych opinii na temat dźwięku silnika D15B7 to mam następujące pytanie:
    Czy te "klekotanie" jest naturalne czy jest to objaw rozregulowanych zaworów? Czytałem, że podobne dźwięk mogą wydawać wtryskiwacze. Jaka jest Wasza opinia?

Rozgrzany silnik - około 800 obrotów następnie przygazowany na około 2-3 tysiące i później troszkę mocniej.

PS:

Dodałem link do ściągnięcia oryginalnej wersji filmiku (ZALECAM ŚCIĄGNIĘCIE TEJ WERSJI), gdzie jest po prostu dużo lepsza jakość dźwięku. Waga ok. 10mb. Proszę wybaczyć niecenzuralną rozmowę na początku filmiku, ale nie przycinałem, żeby nie tracić na jakości nagrania

Download the latest 7-Zip for Windows 11. Free、fast、secure download. Easy installation, top compression. Your go-to 7zip solution

Pozdrawiam.

przy takim hałasie nie bedzie słychac wtrysków, regulacja zaworów sie klania a wtedy zobaczysz jak cicho potrafi pracowac auto

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
    Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Ok, to utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że bez regulacji się nie obejdzie . Wrzuciłem ten filmik na jeszcze jedno forum i jedna rzecz mnie zmartwiła. Ktoś zauważył, że coś "wyje". Niestety to moje pierwsze auto i nie miałem za wiele porównań z innymi silnikami. Czy mógłbyś podpowiedzieć co tam może być nie tak? Oczywiście na tyle na ile można wywnioskować z filmiku. Pozdrawiam.

Comment

nad wyciem nie myslałem ale ustaw najpierw zawory to bedzie lepiej słychac moze albo poprostu ktos sie nie zna,

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
        Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

ok, dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam!

Comment

Working...
          X