Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolektor ssący D16Z6 gdzie to idzie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• kolektor ssący D16Z6 gdzie to idzie

Witam zrobiłem mini me D15B2-> D16Z6 wszystko zrobione instalacja itd itp ale nie wiem gdzie idzie jeden przewód gumowy, jest on pod spodem kolektora ssącego, podejrzewam ze to jakas odma ale pewnosci nie mam bo w D15B2 było inaczej wiec teraz ja potrzebuje pomocy

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
    Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Jest od połączony w taki sposób że jest możliwość obroty jego według własnej osi i ma mniej więcej 10 do 13cm długości to masz rację jest to odma...

Comment

kurde wstawiłem zdjecie ale go nie ma, nie wiem czemu, tak dokładnie o ten przewód mi chodzi jak opisujesz, czyli mam go podłączyc do puszki z tyłu bloku?? w D15B2 tak było a tu jak zrobić?

Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Wybacz ale muszę sprostować... ten przewód to odpowietrzenie skrzyni korbowej... już myslalem że nie mam tych zdj. a jednak udało się
        na jednym masz napisane na czerwono o którym przewodzie mowa a na następnym miejsce montowania tego przewodu< barwa żółta> mam nadzieję że choc troszkę pomogłem
        Załączone pliki

Comment

dokładnie o ta puszke mi chodziło, tylko nie wiedziałem ze to jest odpowietrzenie skrzyni korbowej, a jak fachowo sie nazywa króciec wystający z pokrywy zaworów?? czy to bedzie odma bo w ciągnikach własnie z tego miejsca jest poprowadzona odma bądź z z innego miesca na bloku zeby cisnienie przepuszczone przez pierscienie i tłoki mogło uciec na zew ale nie przez wydech ewentualanie korek wlewu oleju jest tak skonstruowany ze przez niego moze wydostac sie odma

Comment

Zamieszczone przez sebastanlec Zobacz posta
            a jak fachowo sie nazywa króciec wystający z pokrywy zaworów
            Fachowo nie mam pojęcia;p ale owszem w tym miejscu na pokrywie zaworów masz odejście tzw. odmy

Comment

ok dziekowac, pozdrawiam

Comment

Nie ma sprawy.
                Pozdrawiam

Comment

Working...
                X