Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bierze olej który zalatuje benzyną;/

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Bierze olej który zalatuje benzyną;/

Witam
    Mam problem kupiłem parę tygodni temu honde 95 d15b7 stan b.d lecz niestety bierze olej;/ sprawdzałem pod korkiem leci benzyną trochę też... Słyszałem że to pierścienie i uszczelniacze to trochę strasznie brzmi bo to chyba duży koszt. I tu pytanie jaki mniej więcej? I tu druga część pytania dlaczego śmierdzi benzyną? czy to przez świece czy coś innego może być świece sprawdzę dziś i będę wiedział ale dobrze mieć alternatywę.

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
    Pozdrawiam

PS: ostatnio obroty na zimnym silniku podskoczyły do 1500 z 600-700 które wskazywało na początku.
    Last edited by Geralt; 16-07-2011, 07:46. Powód: zapominalstwo

koszt remontu ok 1tys bo to jeszcze tamto i tamto sie zrobi, tak ogólnie mówie, jesli wymienisz pierscienie a nie zrobisz głowicy to nic z tego nie wyjdzie, a czemu smierdzi benzyną, hmmm nie przepala, a to może byc wina sondy, obroty tez moga byc od sondy chociaz za wolne obrot odpowiada czujnik IACV ( silniczek krokowy)

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
    Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

A co trzeba robić w tym remoncie głowicy?? bo co do niej raczej nie mam zastrzeżeń... uszczelka uszczelniacze pierścienie i planowanie głowicy to trochę dużo... mam pytanie jakie narzędzia potrzebne do tego gdybym sam to chciał robić??

Comment

głowicy sam nie zrobisz chyba ze masz naprawde warsztat wypas i wyposazony we frezarki wytczarki itp, trzeba sprawdzic zawory, gniazda, uszczelniacze, zawiez do takiego wrsztatu to bedą wiedzieli co robic, najpierw sprawdzą i powiedzą co do roboty i ile to kosztuje

Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

hmmm to zawiozę do znajomego który się tym zajmuje. Nie wiem jakie ma maszyny ale zawsze to za darmo. A jak powie że to tylko remont to ok dajemy na warsztat.
          Tylko czy pomoże?? bo słyszałem ze te silniki tak mają;/

Comment

te silniki maja taka wade ze maja cienkie pierscienie olejowe, jesli zrobisz głowice i wymienisz pierscienie to masz nowe auto, ja juz 2 lata jezdze w sporcie po takim remoncie i jest ok, no przydałoby sie jeszcze honowanie cylindrów ok 60zł koszt a warto

Comment

Honowanie mówisz to wygładzenie cylindrów ale chyba 60 to za każdy ;/
              Wymieniłem dziś uszczelkę pod misą filtr oleju i olej sam w sobie. przejechałem 50 km i dalej było czuć benzą... ;/ wykręciłem świece i wymieniłem na nowe ngk nie wiem jak z jakością ich słyszałem różne opinie;/

A dziś u mego mechaniora zakapiora który mi powymieniał powyższe (z braku kanału sam tego nie robiłem) wziął 50 zeta za robotę 2h bo miał problemy z kolektorem;/ Ale najdziwniejsze jest to że mówił że wymiana uszczelniaczy i pierścieni z planowaniem i frezem kosztuje do 300 zł (nie wiem czy dokładnie z częściami ta cena ale i tak było by ok) tylko wyjąć najpierw silnik trzeba hehe

Comment

u moje goscie honowanie kosztuje 15zł od jednego cylindra, ja za remont głowicy dałem 350zł ale wymiana uszczelniaczy, planowanie wymiana prowadnic wydechowych, frezowanie gniazd, docieranie zaworów, chyba cos drogi ten twój mechanior,

Comment

Wiesz dobrze by było gdybyś mi powiedział od początku do końca co robią przy remoncie bo wiesz na jelenia wyjdę ;/ i jakie części się wymienia jakie firmy najlepsze tych części i czy lepiej od razu może jakieś mini na vtec ??:" i czy to dużo drożej wyjdzie

Comment

wiesz co pisz do mnie na gg to szybciej sie dogadamy bo nie zawsze wchodze na forum bo czas ( 2 hondy rozebrane na placu)

Comment

Working...
                    X