Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hania nie odpala,

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Hania nie odpala,

witam mam następujacy problem:
    od 3 dni z moja hondą zaczeły dziać sie dziwne rzeczy, mianowicie miała problem z porannym odpaleniem które udało sie dopiero po kilku próbach, po przejechaniu 2-3 km, na skrzyżowaniu podczas redukcji poprostu zgasła i nie mogłem jej odpalić, dopiero jak "przestygła" udało mi sie ją odpalić, i tak było przed wczoraj i wczoraj, dziś natomiast nie mogłem jej w ogóle odpalić, dodam że rozrusznik kręci, kontrolki sie palą, pompa pobiera paliwo, przy przekręcaniu kluczyka słychać charakterystyczne cykniecie pompy, paliwo do świec dochodzi,
    nie chcem jeszcze jechać do mechanika bo jakoś nie mam do nich zaufania,
    ma ktoś jakiś pomysł?

dodam jeszcze że jak jest gorący silnik to nie odpala w ogóle, musi ostygnąć
    Last edited by pain; 26-06-2011, 08:49.

powiem krótko, kup drugi aparat zapłonowy bo jak walna moduł cewka to nie opłaca sie nowych kupowac

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
    Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

mam silnik D16z2 czy aparat zapłonowy będzie pasował od innych silników?? jest uniwersalny?? na przykład ten https://allegro.pl/aparat-zaplonowy-...684645523.html

Comment

taki silnik masz w aucie? bo ja nie spotkałem sie zeby seria w V gen miała taki silnik, dokładnie z aparatami nie wiem jak jest ale wydaje mi sie ze nie beda pasowac aparaty jak zamianiesz do innego silnika, np od D15B2 do D15B7 nie bedzie pasował bo w srodku jest inny, tak samo D15B7 nie bedzie pasował do D16Z6 i tak w koło

Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

takie mam oznaczenie na silniku, nic nie przerabiałem w nim, jak kupiłem to juz taki silnik był, pewnie już ktoś wcześniej przerabiał, to będe kombinował z tymi aparatami, poszukam do mojego silnika

Comment

mam oznaczenie aparatu zapłonowego TD-40U czy taki musi być czy może być TD-41U

Comment

musi byc taki sam jak masz w aucie

Comment

Working...
              X