Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Witam mam taki problem ;p

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Witam mam taki problem ;p

JAK ZAPALE SAMOCHÓD I JESZCZE JAK JEST ZIMNY I OTWORZE KUREK Z CHŁODNICY TO CIECZ CHŁODZĄCA MI WYWALA TAKIE CISNIENIE SIE ROBI A SAMOCHÓD CHODZI MOŻE PRZEZ 10 SEKUND . CO TO MOŻE BYĆ ??? USZCZELKA POD GŁOWICĄ CZY COS INNEGO ?? AHA I JESZCZE JEDEN PROBLEM MAM SWIECI MI DIODA AWARYJNOSCI SILNIKA SPRAWDZIŁEM TO I TYLKO RAZ MIGŁA WIEC JEST TO : Sonda lambda lub jej obwód . WYKRĘCIŁEM SONDE PRZECZYSCILEM WSZYSTKIE PRZEWODY ZAKRECILE SPOWROTEM I DALEJ SWIECI CO TO MOZE BYĆ ???

co do sondy to ją wymień zapewne zakończyła swój żywot

Comment

tylko jest taki mały szkopół ja miałem silnik d15b7 i wymienilem go na d15b2 kolektor ssacy jest z d15b7 i wszystkie czesci a w d15b2 jest sonda z 1 kabelkiem i tyo mi nie pasowało wiec wkreciłem tam ta z d 15b7 która ma 4 kabelki ;p

Comment

a komputer masz od d15b7 to i sonda 4 żyłowa, wszystko dobrze podłączyłeś ? co do ukłądu chłodzenia to jakieś niepokojące objawy w czasie jazdy, w korkach ?

Comment

tak komputer mam od d15b7 a samochód był w warsztacie jak mi to robili ;p a co do układu chłodzenia to na korku z chłodnicy zbiera sie osad tak jak by z oleju ;p no i robi sie wielkie cisnienie

Comment

Sonda i uszczelka pod głowicą (o ile nie pękła głowica) do wymiany.
            Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

też tak myslalem z ta uszczelka a glowice dalem splanowac i do sprawdzenia ;p i niech odrazu mi dotrza zawory i wszystko zrobia na tip top ;p

Comment

Working...
              X