Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podczas hamowania gaśnie / gotująca się woda / chlapie olejem po odkręceniu korka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podczas hamowania gaśnie / gotująca się woda / chlapie olejem po odkręceniu korka

Miałem dzisiaj dziwny przypadek. Auto ma problem z utrzymaniem niskich obrotów, spadają one poniżej 1000 i silnik gaśnie. Najczęściej zdarza się to podczas hamowania, podczas dojeżdżania do skrzyżowań. By później odpalić, muszę kilka sekund pokręcić. Dzieje się tak zarówno na benzynie jak i na gazie. Wcześniej wszystko było ok, dzisiaj wracając z pracy takie zdarzenie mnie dopadło. Tydzień temu miałem robioną uszczelkę pod głowicą, planowanie i rozrząd.

Sprawa nr 2. Gotuje mi się woda. Podczas jazdy dość dynamicznej wskaźnik temperatury szaleje i wzrasta do poziomu niebezpiecznego. Podczas spokojnej jazdy, nawet w nocy, przejadę krótki odcinek i słyszę jak się gotuje woda. Wentylator się włącza normalnie. Na wolnych obrotach Honda dobrze utrzymuje temperaturę.

Sprawa nr 3. Czy po odkręceniu korka wlewu oleju, ten może chlapać na wszystkie strony? Bo u mnie właśnie tak się dzieje.

Niedawno kupiłem te autko, ale coś na razie mam pecha...

Rano odpaliłem, trochę przygazowałem i wcisnąłem hamulec, to obroty spadły na ~300 i zaczął się dusić, parę przygazówek i się unormowało. Teraz pracuje normalnie... Nic już z tego nie wiem... Przejechałem 15km i nawet nie próbowało zgasnąć.

Comment

obroty narazie zostaw, jest problem z woda, najpierw wywal termostat i zobacz co sie dzieje i pisz dalej

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
      Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Working...
      X