Miałem dzisiaj dziwny przypadek. Auto ma problem z utrzymaniem niskich obrotów, spadają one poniżej 1000 i silnik gaśnie. Najczęściej zdarza się to podczas hamowania, podczas dojeżdżania do skrzyżowań. By później odpalić, muszę kilka sekund pokręcić. Dzieje się tak zarówno na benzynie jak i na gazie. Wcześniej wszystko było ok, dzisiaj wracając z pracy takie zdarzenie mnie dopadło. Tydzień temu miałem robioną uszczelkę pod głowicą, planowanie i rozrząd.
Sprawa nr 2. Gotuje mi się woda. Podczas jazdy dość dynamicznej wskaźnik temperatury szaleje i wzrasta do poziomu niebezpiecznego. Podczas spokojnej jazdy, nawet w nocy, przejadę krótki odcinek i słyszę jak się gotuje woda. Wentylator się włącza normalnie. Na wolnych obrotach Honda dobrze utrzymuje temperaturę.
Sprawa nr 3. Czy po odkręceniu korka wlewu oleju, ten może chlapać na wszystkie strony? Bo u mnie właśnie tak się dzieje.
Niedawno kupiłem te autko, ale coś na razie mam pecha...
Sprawa nr 2. Gotuje mi się woda. Podczas jazdy dość dynamicznej wskaźnik temperatury szaleje i wzrasta do poziomu niebezpiecznego. Podczas spokojnej jazdy, nawet w nocy, przejadę krótki odcinek i słyszę jak się gotuje woda. Wentylator się włącza normalnie. Na wolnych obrotach Honda dobrze utrzymuje temperaturę.
Sprawa nr 3. Czy po odkręceniu korka wlewu oleju, ten może chlapać na wszystkie strony? Bo u mnie właśnie tak się dzieje.
Niedawno kupiłem te autko, ale coś na razie mam pecha...
Comment