Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

?? !! ?? Przeszczep ?? !! ??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ?? !! ?? Przeszczep ?? !! ??

Witam wszystkich maniaków !! mao swoją honie i ją uwielbiam, wpakowałem w nią mnustwo kasy i w planach mam jeszcze więcej(poszeżenie nadkoli o okolo5cm, kasa na malowanie[bordowa perła] już jest uzbierana, gwint lezy na w garażu ) no ale... mam silnik 1.3 gażnik, jest IGŁA ale to tylko 1.3...koledzy czy jest wogule możliwa wymiana tej jednostki na inna bez przerubek...?? ?? ?? na moim osiedlu jest wsiok w BuraczaMo Wozie 325i i strasznie mi koleś działa na nerwy... powiem tak... coledzy co musze mieć pod maska żeby gościa z KRESKA SKASOWAĆ??? V-tec czy już VTI a może turbo?? nie mam pojęcia bo sie nie znam na tym... niestety...co zrobić ale żebym nie musiał brać pożyczki w banku na to...podajcie mi coś optymalnego... PROSZE

ile wynoslo cie malowanie

Comment

ja to bym na twoim miejscu nie inwestowal kasy w ten egzemplaz jesli chcesz miec fajne osiagi tylko sprzedal ten i poszukal hani 1.6 z 160 kucami pod maska :P wtedy napewno koles by mial z toba problemy na swiatlach :P

Comment

Jest opcja taka, że dobrze zrobione 1.3 potrafi zgnac 1.6. Kwestia tylko ile chcesz wpakowac w ten silnik?? Bo jak ma to by twoje hobby to zaczałbym od swapa bo wątpię, że w 1.3 możliwe jest mini-me

Comment

GUMIS@ lakier 1000zł a robota też tyle ale u znajomego ale to na wiosne będe malować XD RUTKOSE wzbacy mi moje braki ale co to SWAP... ??glupio mi ale serio nie wiem... a co do ZBYCHOPATY to nie chce zmieniac tego autka bo za duzo mnie juz wynioslo i nikt mi tej kasy nie odda przy sprzedaniu. a czy 1.3 wzprzyma turbo??

Comment

SWAP, czyli przeszczep całego silnika raczej od mocniejszych modeli (bo raczej nikt słabszego nie pakuje ). MINI-ME przeszczep głowicy także od mocniejszych wersji lecz silników tej samej serii B, D, ... Przy wyżej wymienionych czynnościach prawdopodobnie, a w niektórych przypadkach na 100% musisz wymieni resztę bebechów, czyli komputer, korektor, dolot itp.

Comment

Jeżeli chcesz włożyć Turbo Kita to musisz mieć Hanie na wtrysku bo przy gaźniku nie da rady. Ja teraz będę ściągał z Anglii Civica B18C4 czyli 1.8 vti 169km i będę robił swapa. Wydaje mi się,że to jest najlepsze rozwiązanie ściągnąć cały samochód bo przekladasz dodatkowo całe zawiasy i hamulce.

Comment

Mechanik u mnie w mieście robi dokładnie tak jak napisał Roger i kilka już ściągniętych Vti widziałem u niego na placu, więc chyba jest popyt wśród ludzi

Comment

a ile taki silnik z przekładką może kosztować?? bo jak patrze na allegro to jestem przerazony 5999zł to faktycznie tyle kosztuje?? słyszalem że możliwe jest załozenie wtryski od mojego silnika... to prawda...?? dużo jest z tym zabawy żeby tak zrobić... o ile sie da...

Comment

nie opłaca się inwestować w ten silnik 1.3. tyle swap kosztuje, a przekładka ile to nie wiem.

Comment

tyle znaczy ile... nie bardzo rozumie...

Comment

6 tyś zł sam swap czyli silnik, skrzynia i przewody a przekładka nie wiem

Comment

za 5 tys.byla preluda anglik z h22 na swapa i tu masz 200km

Comment

wszystko fajnie tylko że jak licze to w 7 tys sie ciężko będzie zmieścić... a macie jakieś tansze pomysły??

Comment

Working...
                            X