Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czujnik temperatury ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• czujnik temperatury ?

witam
    Mam kłopot ze wskazówka od temp.
    a więc tak gdy autko stoi i wystygnie to wskazówka jest na zerze ale jesli się ruszy po przejechaniu 100m wskazówka idzie maxymalnie w górę ale płyn sie nie gotuje w chłodnicy !!! koledzy podpowiadają że może to być czujnik temperatury płynu? jeśli tak to gdzie on się znajduje.Dodam jeszcze to że wentylator załancza sie normalnie
    posiadam auto honde civic 94 silnik benzyna 1.5 16v

Czujnik temperatury powinieneś znaleźć w obudowie termostatu.
    ビートル ジョン

Comment

tak jest tam czujnik tuż przed termostatem wykreciłem go i zawiozłem do sklepu ale w sklepie mi powiedzieli ze jest to czujnik od wentylatora więc sam już nie wiem gdzie on jest i kto ma rację?!

Comment

przy chlodnicy

Comment

samuraj ale chodzi Ci o ten czujnik od wskazówki ???on jest koło chłodnicy byłbym wdzięczny za jakieś fotki
          bo ja wykrecalem czujnik ktory jest kolo termostatu niby to mial byc ten a tu chyba lipa mowia ze to nie ten cholewka sam juz nie wiem
          Last edited by Gość; 09-12-2008, 20:51.

Comment

sory juz sie gubie ,tak to jest jak sie pisze na dwa fora(reno).sprawdz czy przy liczniku sie nie zawiesil a, czujnik temp.Patrzysz na rozdzielacz zaplonowy (lewa strona glowicy, taki czarny plastik z kablami do swiec) Centralnie pod nim bedziesz mial wtyczke z 2 kablami, to "TW sensor", czujnik temp jest za nim (w strone kabiny) od przodu go nie widac, trzeba od strony kolektora ssacego patrzec. U mnie to byla taka czarna wtyczka z zolto-czarnym kablem( do czujnika temp wchodzi tylko jeden kabel). Jest to zwykly wtyk bananowy, u mnie pomoglo zagiecie go kombinerkami i ponowne osadzenie na czujniku.poprostu byl luzny

Comment

https://https://photos01.allegro.pl/...5/77/500457776

nie moge nigdzie znajsc tego czujnika wr,,,, prosze o pomoc
              Last edited by pain; 22-11-2009, 14:37.

Comment

he he, mam to samo, nie mogę go znaleźć

Comment

Zielone kółko- czujnik wskaźnika temperatury płynu
                  Czerwone kółko- czujnik temperatury silnika

panowie nie iwem czy ca fota odpali,u mnie brak podgladu

Comment

samuraj jak mozesz to wyslij mi fote na meila [email protected] z gory dzieki !!!

Comment

Zamieszczone przez Gumis@ Zobacz posta
                      samuraj jak mozesz to wyslij mi fote na meila [email protected] z gory dzieki !!!
                      dobra ale dopiero jutro bo narazie brak mi dostepu do neta

Comment

teraz juz widac

Zielone kółko- czujnik wskaźnika temperatury płynu
                        Czerwone kółko- czujnik temperatury silnika
                        Last edited by Gość; 12-12-2008, 09:12. Powód: sorki

Comment

samuraj bardzo Ci dziękuję piwka już poleciały w twoją stronę

ja juz znalazlem ten czujnik jak go odpinam to wskazowka idzie na dol jak podepne to znow sie podnosi wiec jest walniety he he jade jutro do sklepu i kupie nowy

kupilem czujnik wymienilem i jest tak samo jak bylo czyli wskazowka jest na gorze co to moze byc
                          Last edited by pain; 22-11-2009, 14:38.

Comment

Tak jak kolega wyżej pisał w tablicy zegarów bym najpierw sprawdził czy ci wskazówka nie szwankuje. Może coś tam nie łączyć.

Comment

ale ja jestem głupi przeciez ostatnio wymieniałem żarówki podswietlania liczników i na drogi dzien cos sie popieprzyło ze wskazowka

Comment

Working...
                              X