Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dziwne piszczenie jak by gwizd bardzo głośny POMOCY

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• dziwne piszczenie jak by gwizd bardzo głośny POMOCY

Mam bardzo dziwny problem i naprawdę nie możemy dojść co tak dziwnie piszczy -piszczy gdy stoi odpalona na jałowym biegu i Gdy jak jade puszczam gaz wtedy piszczy ale jak dodaje gazu to nie piszczy odgłos dochodzi od strony rozrządu.sprawdziłem juz alternator klime wspomaganie pozdejmowałem paski wszystkie to samo.myslałem ze rolka napinacza wymieniłem rozrząd to samo co prawda pompa wody nie wymieniałem bo jest dobra.odma tez dobra.pozostało mi dokładnie posprawdzac wszystkie przewody od podciśnień i odkręcić ssaka może cos w srodku wpadło ,naprawde nie mam juz pojęcia i nerw,jutro odkręcam kolektor.chyba ze ma ktoś jakis pomysł

nie odkrecaj bo sie narobisz, zobacz najpierw wszystkie przewody od podcisnien bo pewnie bedzie którys struchlały

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
    Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

w sumie to sprawdzalismy we trzech ja mam 1.6 vtec tam nie ma zbytnich kombinacji i jestem zdziwiony ze nie moge dojsc co tak piszczy.a i jak jest zimna to nie ma piszczenia ale jak sie troche juz rozgrzeje to zaczyna

Comment

aha no tak tam nie ma za duzo tyk przewodów bo d15b2 to ma ich galancie, ja mysle ze w srodku to nic nie bedzie ale trzeba szukac skoro przewody dobre

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
        Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

wracam do tematu wymieniłem cały rozrząd .sprawdziłem podcisnienia i przewody i to samo
          piszczy.pozostała mi tylko uszczelka pod ssakiem czekam jak mi przyjdzie

Comment

A ja mam podobny problem ale w momencie jazdy (piszczy, świszczy) jakby powietrze. Ale tylko w granicach 2000-2300 obrotów i przy prędkości między 35 a 80 km/h powyżej już nie słychać. Tylko gdy dodaję gazu to słychać te dźwięki. Nie wiem co to może być bo niestety w czasie jazdy nie da się otworzyć maski i sprawdzić. Może ktoś miał podobny problem lub wie co to może doskwierać? Pomocy - to strasznie denerwujące...

Comment

Working...
            X