Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bulgotanie wody

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Bulgotanie wody

Witam. Mam mały problemik, otóż jak przyspieszam (obroty w okolicach 2,5) lub ruszam słychać bulgotanie wody w lewej strony przy siedzeniu. Co może być tego przyczyną? Czy muszę wymieniać pompę wodną? A może poprostu układ chłodniczy jest zapowietrzony. Dodam, że jak silnik jest zimny to przed odpaleniem silnika jak przekręcę kluczyk to słychać też bulgotanie, ale to może chyba być z tego że zmniejsza się objętość cieczy gdy wystygnie - więc pobiera ją ze zbiorniczka wyrównawczego podczas kolejnego uruchomienia. A może się mylę? Proszę o pomoc.

Czy to jest bulgotanie czy po prostu przelewanie? I czy nie dzieje sie tak przypadkiem po tym jak zmieniales plyn chlodzacy?
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

To jest raczej przelewanie i tylko przez 2-3 sekundy i znika. Poza tym 2 razy miałem trochę wody na macie po stronie pasażera.

Comment

Wody czy płynu bo to ma diametralne znaczenie...

Comment

Zamieszczone przez mario188 Zobacz posta
          To jest raczej przelewanie i tylko przez 2-3 sekundy i znika. Poza tym 2 razy miałem trochę wody na macie po stronie pasażera.
          Ale zaczelo sie tak dziac po zmianie plynu? Bo jesli tak to po prostu nie odpowietrzyles ukladu i w tym caly pic A nawiew grzeje Ci normalnie?
          sigpic

Comment

Wody, nie nalewałem płynu. A nie zmieniałem też płynu ostatnio. po prostu pewnego dnia zaczęło się przelewać i to mnie zdziwiło.

Comment

A nie ubywa Ci plynu w zbiorniczku wyrownawczym?
              sigpic

Comment

Płynu nie ubywa. Już sam nie wiem. a może to nagrzewnica jest zapowietrzona? dziś sprawdzę czy bez ogrzewania też się przelewa.

Jak wyłączę ogrzewanie to wtedy się nie przelewa, albo ja tego nie słyszę. A z ogrzewaniem to bardzo wyraźnie słychać.
                Last edited by pain; 09-02-2011, 20:58.

Comment

Ja tez stawiam na to, ze masz zapowietrzony uklad.
                  Otworz maske i zdejmij korek z chlodnicy na zimnym silniku. Odpal go i niech pochodzi troche (niech wentylator sie odpali ze dwa razy) i obserwuj czy babelki powietrza beda wyskakiwac przez wlew chlodnicy. Jesli tak to masz po prostu zapowietrzony uklad.
                  sigpic

Comment

Working...
                  X