Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Swap silnika z d13b2 na d16z5

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Swap silnika z d13b2 na d16z5

Witam wszystkich!
    Czy mogłby mnie ktoś oświecić, czy wystarczy wymienic silnik, wiązke i komputer? Czy konieczna bedzie jeszcze wymiana skrzyni i półosiek?? Z góry dziekuje za odpowiedzi.
    Pozdrawiam

Skrzyni i półosi nie musisz wymieniać, zostają dotychczasowe.

Wymieniasz kpl. silnik tzn. silnik z aparatem zapłonowym, kolektorem ssącym i wtryskami, wiązką silnikową (muszą być przy nowym silniku), oraz wiązkę kabinową (chyba że będziesz rzeźbił ze starą) i komputer.
    Nie zapomnij o zmianie baku na taki z elektryczną pompą.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

a czy w przypadku zmiany na d16a9 jest analogicznie??

Comment

w A9 jest analogicznie, niektórzy twierdzą że nie bo sprzęgło przy skrzyni od A9 jest sterowane linką a nie hydraulicznie ale nasz kolega hayboss wstawiał u siebie ten silnik i nie ma problemu (napisz do niego a wszystkiego się dowiesz), przy wymianie na A9 musisz pamiętać o takich pierdołach jak np. resistorbox.
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Dzięki wielkie za odpowiedz

Comment

he he przy moim swapie dużo chorych teorii padło trupem jak coś to wal smiało powiem co i jak
            VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
            powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
            Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

no tak fajna sprawa :P ale ja planuje na silnik i robocizne wydac nie wiecej niz 2000 2500 tys to jest max wiec moze jesli by mi ktos doradzil cos w miare mozliwosci moich srodkow finansowych

sorki chlopcy pomylilem sie
              Last edited by syriuszteam; 15-05-2012, 23:20.

Comment

Working...
              X