Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

bierze olej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• bierze olej

sam jestem nie dowiarkiem jeżel chodzi o ulepszacze do oleju ale jeżeli ktoś ma jakieś pozytywne dpświatczenie prosze o opinie chodzi głównie o branie oleju

"ulepszacze" jak doktor itd daruj sobie to nie jest nic dobrego, lepiej wymien pierscienie jesli chcesz jezdzic
    sedan 89r ED3 USDM http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=25716

Comment

to nic nie daje takie specyfiki to zaleyz ile ci bierze tego oleju i ile chcesz jeszcze tym autem pojedzic bo remint to wydatek ok1500zł wiec przekalkuluj sobie koszty oleju roczne

Comment

jeżdzic zamieżam jak naj dłóżej planuje remont w lato ten specifik miam byc dorażnie .Rozumiem że próbowaliście i nic nie dalo?W pszeszlości sam jestem mechanikem co prawda nie samochodowym ale reguła jest taka sama cudów nie ma.Dzięki i pozdrawiam braci hondziarzy.

Comment

1500zl nie przesadzaj. u mnie sączyl olej kolo 1l na 80km
          kupilem pierscienie za 250 zl i wymienilem co prawda sam ale robocizna wiecej nie wyniesie niz 1500 zalezy co chcesz robic.
          sedan 89r ED3 USDM http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=25716

Comment

a ile tego oleju Ci zje??

Comment

ja ta cene podalem za wymiane uszczelniaczy pierscieni oleju z filtrem regulacja zaoworow to jest cena czesci plus robota

Comment

około litra na3000km

Comment

ja ci powiem tak...takie ubytki to juz jakis pobor oleju...to okolo 0.3 na 1000km
                  to nie jest jeszcze tak duzo...pytanie czy auto ma moc...,nie zostawia za soba chmury czarnego dymu??
                  bo z dosw wiem ze jezeli chcesz robic to nie ma sensu robienie np samych uszczelniaczy bo to wszystkie czesci sa zuzyte rownomiernie. wiec jak wymienisz jedna to druga bedzie wtedy slabsza i ona zacznie coraz bardziej puszczac.
                  wiec trzeba zrobic pierscienie glowice uszczelniacze...koszt okolo 1500zl i wyzej
                  ksiazka serwisowa podaje ze auto nie powninno palic wiecej niz jeden litr na tys(to przesada...,ale juz nie jedna hanie mialem - i kazda lubila troche popic wiecej czy mniej)
                  z moich dosw powiem ci ze to nie jest jeszcze zle...jezeli bedziesz pilnowal olej jego stanu i zeby byl dobrej jakosc...i wymnienial jak najczesciej to nic sie nie stanie.
                  mozesz sprobowac zmienic olej na vavoline max life 10w albo motul 15w
                  moja aktualna hania tez popija...juz tak prawie 2 LATA 0.2-0.3 na 1000km...i nic sie jej nie dzieje...zuzycie oleju ani nie wzroslo ani nie zmalalo.
                  teraz policz ile cie kosztuje remont a ile dolewki - 60zl od wym do wym....
                  Last edited by Olqszteam; 27-01-2011, 22:37.

Comment

Zalej silnik superolem do diesla, nic mu się nie stanie jeżeli już jest nie szczelny, może okazać sie że silnik przestanie go konsumować, jeżeli będzie go spalał to niestety remont, ( planowanie głowicy, docieranie gniazd zaworowych, nowa uszczelka głowicy, kolektora wydechowego, być może zawory, nowy płyn chłodniczy, może się okazać że trzeba założyć nową pompę wody...i jeszcze można by wymieniać) Przekalkuluj sobie czy warto do starej paści pchać tyle kasy! Jak nie stawia zasłony dymnej to może lepiej i taniej będzie ten olej dolewać. Remont silnika 1500-2000zł to może być wartość całego samochodu. Pozdrawiam!

Comment

Nie remontuj, bo to się nie zamknie poniżej 1500 zł. Lepiej wyszukać sam zdrowy słupek. Jaki masz silnik?

Comment

Working...
                      X