Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kapitalny remont silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kapitalny remont silnika

Witam. Jestem tu nowy więc prosze nie biczować na wstępie. Mam Hanie 1,3 16V z 93r I chce zrobić jej kapitalke. Chciałbym się dowiedzieć jakiej firmy części będą bardzo dobrej jakości tkaie jak : pierścienie, panewki, zawory, uszczelki i uszczelniacze, rozrząd kompletny wraz z pompą wody, pompa paliwa. Mam przeznaczone na to 3500zł nie licząc robocizny bo sam będe to robił. Prosze o informacie. Z góry dzięki.

za tyle to możesz kupić fajnego swapa a nie męczyć się z 1.3... ale to już twoja sprawa.

Comment

Wiem o tym. Tylko ja chce kapitalke.

Comment

jesli zrobisz kapitalkę to wiesz co masz przy nowym silniku pomimo że to pewne źródło nie wiesz czy zrobisz 20 tyś km czy 600 jak ja :/
        panewki acl proponuje naprawdę dają radę , pasek mam mitsuboshi , uszczelkę pod głowicę najlepiej dać OMOWA ja mam Corteco ( taką polecali ludzie co grzebią by d16a9) i tej firmy mam też symeringi wału, pompa wody GMB to część moich propozycji
        VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
        powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
        Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

szczerze nie warto obic kapitalki lepiej uchodzic dobry silnik w dobrej cenie tak ja ja szukalem silnika jak mi padl i szukalem na allegro i koles sprzedawal silnik w idealnym stanie za 350zl i do tego D16Y7 szukaj a znajdziesz ja bym wolal zrobic swapa na twoim miejscu

Comment

kompletny rozrząd sam brałem polecam
            PASEK ROZRZĄDU GATES lub MITSUBOSHI
            ROLKA NAPINAJĄCA (NAPINACZ) JAPOŃSKA SAKURA/KOYO
            POMPA WODY GMB (Made in Japan)

Comment

Dzięki. Zostaje przy kapitalce. Tylko jeszcze pierścienie, jakie najlepsze? Zamienniki często bywają tandetne. Przykład moje eclipse gdy wymieniłem na zamienniki to ciągnoł gorzej niż na starych, agdy kupiłem oryginały ( 430 zł Komplet na tłok) to pracował jak marzenie.

Comment

Ma kolega racje zostań przy kapitalce.Wiesz co masz i wiesz ze jak zrobisz to nie padnie.
                kupisz nowy silnik w ideal stanie a za rok trzeba bedzie robić przykladowo pierscienie.
                zrobisz kapital masz spokój na długie lata.

PS. I koniki wrócą pod maskę bo z czasem to one gdzieś uciekły...

Comment

Working...
                X