Witam. Mam pytanie moze pomozecie. Mam honde civic 1.5 z oznaczeniami D15B8 mam takie podstawowe pytanie, chce zmienic silnik bo moj padl i czy inny bedzie pasowal np: D15Z6 niby tez jest 1.5 lub inny 1.5? tylo nie wiem czy wszystkie podzespoly beda pasowaly. Pomozcie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
problem z silnikiem
Collapse
X
-
D15Z6 bez przeróbek na pewno nie. Goły słupek powinien Ci podejśc od D15B2/B7. B8 to rzadki motor.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
-
Tak, b2/b7 to ten sam motor, różnią się tylko osprzętem.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
hej, dodam tylko od siebie, że możesz nawet poszukać d14 w dobrym stanie(są to młodsze silniki- bo wychodziły w VI gen i mają mniejsze przebiegi) i podpiąć wszystko pod ssący i wydechowy ze swojej aktualnej jednostki- czyli tak jak pisał przemo_wb zaadoptować tylko zdrowy słupek z d14- powinno pasować bez problemów. ja mam właśnie d14z3 na dolocie i wydechu z d15b2.
Comment
Comment