Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gasnie na półsprzęgle

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gasnie na półsprzęgle

Witam
    Posiadam honde z silnikiem D15B2 moc niby jest ale nie jest auto wstanie jechac na półsprzęgle ,po prostu zaczynają spadac obroty i jak nie dodam gazu to gasnie.Czym to moze byc spowodowane ?

Pomoze ktoś ?

Comment

Ja mam D14A4 i u mnie z półsprzęgłem trzeba bardzo delikatnie bo jak leciutko za szybko puszcze to zdławka i gaśnie.

Może spróbuj jeszcze raz ale bardzo powoli puszczaj to sprzęgło i najleepiej na równym podłożu bez przeszkód inaczej nie umiem Ci pomóc, pozdro

Comment

No właśnie chodzi o to ze czy delikatnie czy nie delikatnie auto jak by chciało ruszyc a nie mogło.

Comment

a wolne obroty kolego masz dobrze ustawione???

powinieneś ruszyć z półsprzęgła bez gazu na równej drodze.
          może silnik za słaby.sprawdzałeś ciśnienie na tłokach???

Comment

No to niewiem musisz poczekać na odpowiedzi lepszych mechaników ode mnie bo az tak to się nieznam a niechce gadac głupot

Comment

po pierwsze w jakim stanie filtry
              po 2 sprawdź ustawienie zapłonu i układu zapłonowego czytaj świece przewody
              i sprawa podstawowa samodiagnostyka zrobiona ??
              VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
              powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
              Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

Filtry jak najbardziej nowe (1 miesięczne ) kable wymienione świece tez. Zapłon był wymieniany wiec mechanik powinien tak ze ustawić zapłon. Wolne obroty powiem szczerze ze czasem dziwne są bo , momentami spadają w dół tak jak bym miał coś włączonego co bardzo obciąża alternator i nie domaga. Moze faktycznie niskie obroty mam zle ustawione . Tyle ze jak je podkręcam to utrzymują się powiedzmy przy 1100 i wtedy tez są te dziwne spadki.
                Last edited by Cichy87; 14-12-2010, 06:49.

Comment

https://fotoporadnik.prv.pl/ fotoporadnik-silnik-czyszczenie regulatora wolnych obrotów

Comment

Working...
                  X