Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalanie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spalanie

Mam Honde Civic hatchback 93 rok silnik 1.3 noi teraz w miescie spala mi cos duzo ;/ okolo 10 litrow Dlaczego jest takie duze ;( Pomozcie

1-zimno ,na krotkich odcinkach nie nadaza sie nagrzac i chodzi dlugo na ssaniu
    2-ciezka noga
    3-termostat sie rozsypal
    4-cisnienie w kolach

Comment

Filtry, gaźnik... Napisz co było robione w aucie, a co nie było... Powodów mogą być dziesiątki.

Comment

spalanie

witam ja mam honde 94rok 1.3 i na poczatku u mnie tez był duzy problem ze spalaniem tymbardziej ze mam na w gazie spalanie nie zchodziło ponizej `10litrów wymieniłem termostat na zimowy szybko sie otwiera temperature moent łapie i teraz palu znacznie mniej miesci sie w granicach 7.5 8.5 litra na 100km

Comment

Zamieszczone przez simonnek Zobacz posta
          witam ja mam honde 94rok 1.3 i na poczatku u mnie tez był duzy problem ze spalaniem tymbardziej ze mam na w gazie spalanie nie zchodziło ponizej `10litrów wymieniłem termostat na zimowy szybko sie otwiera temperature moent łapie i teraz palu znacznie mniej miesci sie w granicach 7.5 8.5 litra na 100km
          chyba pózniej sie otwiera,bo jak wczesniej to jak sie nagrzeje silnik

Comment

Cześć wszystkim! Od nie dawna jestem właścicielem hondy civic 1.3 16V 93r. Mam dwa pytania.
            1. Ile powinienem przejezdzić kilometrów na całym baku benzyny?
            2. Czemu na gazie LPG obroty skaczą (przez to tesh dużo pali)
            Last edited by Gość; 05-12-2008, 15:16.

Comment

Working...
            X