witam...mam problemy z grzaniem w samochodzie....zalozylem wczoraj drugie zegary bo nie chodzil mi wskaznik od temp silnika i teraz wskaznik dochodzi do polowy tak powinno byc??? wydaje mi sie ze to troche malo...myslalem nad termostatem albo tym zaworkiem odcinajacym doplyw cieplego plynu do nagrzewnicy...jesli ma ktos jakies propozycje co do tego tematu to piszcie...z gory dzieki..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
brak ciepla
Collapse
X
-
Tak powinno być. Wskaźnik powinien pokazywać ciut poniżej połowy.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
-
Po pierwsze najpierw należy odpowietrzyć układ, a jak dalej nie ma ciepła to szukać dalej przyczyny.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
Ja bym celował od razu w termostat bo nawet jak jest zdupcony to przecież wskazówka w liczniku też tak samo pokazuje tylko troszkę później bo obieg jest nonstop duży.
najprośniej wykręcić i wrzucić do wrzątku sprawdzić temp otwierania i od razu wszystko jasne. a dopiero później brać się za nagrzewnicę w końcu lepiej zaczynać od wymiany najtańszych i najcześciej siadających rzeczy czyż nie???
Comment
-
Zamieszczone przez mr_szakal6 Zobacz postaJa bym celował od razu w termostat bo nawet jak jest zdupcony to przecież wskazówka w liczniku też tak samo pokazuje tylko troszkę później bo obieg jest nonstop duży.
Comment
-
Zamieszczone przez mr_szakal6 Zobacz postaJa bym celował od razu w termostat bo nawet jak jest zdupcony to przecież wskazówka w liczniku też tak samo pokazuje tylko troszkę później bo obieg jest nonstop duży.
Comment
-
noo tak chodzilo mi o wskaznik dlatego ze myslalem iz pokazuje nizsza temp ale jesli jest ok to mam problem wlasnie albo z nagrzewnica albo z tym zaworkiem...obstawiam raczej za nagrzewnica bo ostatnio sprawdzalem doplyw tzn te dwie miedziane rorki od nagrzewnicy i tak sa one gorace ale cieplo na wnetrze nie leci..podejrzewam ze jest zakamieniona i to dosyc porzadnie....
Comment
Comment