Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z Hondzią :)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem z Hondzią :)

witam !! mam poważny problem z moją Hondzią po pierwsze po przejechaniu pewnej odległości okapca świece ( były już wymienione na nowe i dalej to samo) a po drugie przy przyśpieszaniu bardzo mocno szarpie co może być przyczyną?? z góry dziękuje za pomoc

przy zimnym silniku moze tak byc poniewarz dostaje wiecej paliwa ,ale przy nagrzanym powinny miec kolor piaskowy,przyczyna moze byc jeszcze nadmierne spalanie oleju.
    napisz cos dokladniej na ten temat

Comment

ale świece nie są zaolejone tylko zakopcone są elektrody ( mają czarny kolor) i Hondzia szarpie tak samo na zimnym jak i na ciepłym silniku, nie bierze oleju

Comment

zmieniłaś świece... a przewody WN? mogą mieć przebicie zwłaszcza gdy jest dużo wilgoci jak w tej porze roku...i świece będą wtedy okopcone...
        żaba, 1.3 16v 1993

Comment

sprawdz te przewody jak pisze ferdii i zobacz kopulke i palec rozdzielacza sprawdz odrazu kostki elektryczne

Comment

przewody są wporządku, kopułka i palec też więc to nie to dzisiaj moja Hondzia do mechanika trafiła i zobaczymy czy ją uleczy

niom już wszystko jasne, problem był ze ssaniem po zapaleniu nie wyłączała go i ciągle chodziła na ssaniu dlatego miała nadmiar paliwa i skutkiem tego było okopcenie świec i szarpanie, oraz dużo paliła ale już jest dobrze moje maleństwo jest zdrowe
            pozdrówki i dziękuje za pomoc
            Last edited by Gość; 29-11-2008, 12:12. Powód: Opcja edit;)

Comment

Working...
            X