Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

paliwo w oleju??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• paliwo w oleju??

Witam!
    od niedawna jestem posiadaczem hani 1993r 1.3 16v jak ja kupiłem miała za dużo oleju spuściłem troche tak na 3/4 miarki po jakichś dwóch tyg. sprawdziłem poziom oleju i się okazało ze jest go wiecej praktycznie maks nie wiem co jest grane podejrzewam ze paliwo dostało sie do oleju bo razej nie płyn... jak ktoś wie co to moze by to bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam!

Na zimnym czy ciepłym silniku sprawdzałeś olej?????????

Comment

na zimnym...

Comment

A skąd wiesz że to paliwo.Jaki kolor oleju?
        ビートル ジョン

Comment

stan oleju sprawdzales na rownej powierzchni ?

Comment

no właśnie nie wiem na 100 % czy to paliwo ale raczej tak bo uszczelka pod głowica jest cała a wydaje mi sie ze płyn dostał by sie tylko przez peknieta uszczelke, a kolor no czarny taki ciemny braz nie wie jak to dokładnie okreslic...

Comment

tak cała noc stała w garażu...

Comment

Masz opcję edit jeśli zapomniałeś coś dodać.Jak nie czuć paliwa i olej nie jest koloru jogurtu to wszystko ok.Przez nockę spłynęło wszystko do miski.Olej sprawdzaj ZAWSZE jak silnik jest zimny.Temat do zamknięcia
                ビートル ジョン

Comment

kolor na pewno nie jest jogurtowy ale paliwo czuć, no nic pojeżdże i zobacze może bedzie dobrze Dzięki.

Comment

Czemu nie piszesz od razu że czuć paliwo?Sprawdź uszczeki pod kolektorem ssącym i pod urządzeniem wtryskowym ale tylko pod warunkiem że wąchasz miarkę oleju i to od niej czuć paliwo
                    ビートル ジョン

Comment

Working...
                    X