witam...kupilem honde civic w sedanie w silniku 1.5 16v i jest z nia maly problem...nie chodzik na jeden cylinder..zdjelismy kopulke faktycznie posniedziale przewody palec w miare mozliwosci wyczyscilem to wszystko ale problem nie znikl....na poczatku jak odpala (jeszcze to przy zapaleniu strasznie sie dlawila az silnik w pewnych mometach przygasal ale po chwili znowu krecila.)..to strasznie kopcila na malych i wysokich obrotach...sadze ze moze to byc wina tego ze nie przepalala mieszanki....czekam na wszystkie odp..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
problem z zapaleniem...
Collapse
X
-
Koledzy mam silnik D15z6.Od pewnego czasu mam problem przy odpalaniu,musiałem długo kręcić aby zaskoczyła,wymieniłem świeczki fakt były fatalne,kopułkę przeczyściłem był nagar,no i troszkę lepiej jest fakt. Ale nie pyka jeszcze tak jak powinna zdrowa Hania,Koledzy proszę o pomoc co jeszcze może być przyczyną .
Pozdrawiam .
Comment
-
Pewnie kable WN do wymiany albo przekaźnik pompy paliwa do przelutowania.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
Może być. Proponuje podmienić kable na inne i zobaczyćMoja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
Comment