Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nagłe pojawienie się wysokiego spalania 12/14l na 100km d15b2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nagłe pojawienie się wysokiego spalania 12/14l na 100km d15b2

Witam mam problem ostatnio umyłem silnik w mojej Hani przejechałem około 5 km i mi zgasła i nie chciała odpalić pokręciłem rozrusznikiem ale to nic nie dawało ciągle jakiś metaliczny pogłos i rozrusznik stawał na 3 cylindry paliła rozkręciłem aparat zapłonowy przeczyściłem i normalnie odpala jeździ tylko spalanie wynosi 12/14 litrów na 100km. Podczas wizyty u mechanika stwierdził że cały czas chodzi na ssaniu ponieważ w kolektorze ssącym nie otwiera się przepustnica(taka blaszka) dopiero jak dodam gazu to sie rusza sama się nie otwiera. jaka może być przyczyna tak dużego spalania? z góry dziękuję za pomoc

idiota nie mechanik,druga przepustnica otwiera się podciśnieniowo więc jest ok,check się nie pali?

Comment

check pali sie tylko na poczatku tak jak zawsze nie czuje różnicy żadnej oprócz wysokiego spalania,

Comment

A może sonda lambda...
        Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

zrobiłem dziś samodiagnostykę kontrolka się świeci więc co oznacza brak błędów. Sonda lambda hmm też o tym myślałem ale jak sprawdzić czy nie działa?

Comment

Pojedź na analizę spalin, będziesz już coś wiedział.

Comment

ciekawe co oprócz tego że będzie masa niespalonych węglowodorów....sondę można na szybko sprawdzić miernikiem

Comment

witam sonde mozna sprawdzic miernikiem ma dawac około 1v sprawdz wszystkie polaczenia podcisnien czy nie spadły albo nie sa popekane pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez armando0206 Zobacz posta
                  witam sonde mozna sprawdzic miernikiem ma dawac około 1v
                  to żeś mu doradził

Comment

i ja sie podepne pod temat.. Moja hania pali w trasie naprawde mało 6-6,5 litra no ale w mieście to jest jakaś masakra za 50zł ledwo 100 km daje rade a nie powiem żebym jeździł agresywnie, generalnie tez minusem jest to ze czesto jade krotkie odcinki.. w kazdym razie spalanie mnie przeraza... czy to normalne?
                    VIII Sport 1.8 5D i-vtec 2008 black
                    poprzednio: VIIgen ES 1.6 16V Vtec 2002r. Silver
                    Vgen LSi 1.5 16V 1995r. Tahitian Green Pearl

Comment

Zobacz w kompie czy Ci błędu żadnego nei wywala. Być może sonda sie wyczerpuje, ale z drugiej strony jeśli sam mówisz ze jeździsz bardzo krótkie odcinki no to praktycznie cały czas na zimnym silniku i ssaniu a wiec wiecej pali.

Comment

no tak ale zeby taki skok z 6,5 w trasie na prawie 12 l?
                        VIII Sport 1.8 5D i-vtec 2008 black
                        poprzednio: VIIgen ES 1.6 16V Vtec 2002r. Silver
                        Vgen LSi 1.5 16V 1995r. Tahitian Green Pearl

Comment

Temperatura niska, zanim silnik się rozgrzeje to juz jesteś na miejscu więc ssanie cały czas chodzi. Sprawdzałeś czy są błędy na komputerze?

Comment

Working...
                          X