Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

predkosc maksymalna 135km/h pomocy !!!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• predkosc maksymalna 135km/h pomocy !!!!

Witam !
    Posiadam honde civic Vgen 1.5,90km,D15B2,sedan z instalacja LPG,i mam z nia problem ,otoz po zakupie bezproblemu jechalem nia jakies 160km/h i jeszcze mogla a teraz max to 135-140km/h na 5 biegu i jakies 3tys obrotów.Dodam,ze wymienialem w niej niedawno pierscienie oprocz kompletnego rozrzadu,oleju z filtrem.Moze byc to spowodowane niedotarciem jeszcze pierscionków?Moze filtr paliwa,moze byc to przez zaplon ale nie wiem bo zbiera sie ladnie.Co wy na to?

ja tez mam Honde sedan w benzynie, bez gazu i jechałem nia max 190/200 km/h i bez wymiany pierścieni

Comment

to wrzuc 4 i do dechy , 5 jest do ekonomiczne jazdy. Podtrzymania predkosci

Comment

filip mówisz o osiągach na benzynie czy gazie ?

Comment

No na benzynie i na gazie.Na poczatku na gazie,ale stwierdzilem ze moze przez ten gaz jak mi sie konczy to mam jakies ograniczenie wiec przelaczylem na benzyne i bez efektu.Dodam jeszcze ze mam srodkowy i koncowy tlumik do wymiany lub spawania bo maja male dziurki i pierdzi ale to chyba nie przyczyna co?Moze byc to czegos przyczyna aby tylko leciala do 135km/h ?

Comment

Wojtas152 naprawde jechales nia 190/200 km/h? Jaki masz przebieg? Pewnie jakies modyfikacje masz bo przeciez katalogowo niby do 180max ale ja mysle ze do 190 to powinna isc ale prawie do 200.Ciekawe

Comment

Serio modyfikacje to tylko katalizator srodkowy wywalony bez posrednie przescie, tlumik mugena basowy, stozek z dolotem zimnego powietrza ze zderzaka, na silniku moim D15B3, SOHC, 16V, rocznik 92 silnik nie był ruszany jak narazie :P przebieg ok 211 000. Pewnie do 200 km/h dobił bym ale juz miałem zjazd z autostrady wiec nie chciałem cisnąć dalej.

Comment

No na benzynie i na gazie.Na poczatku na gazie,ale stwierdzilem ze moze przez ten gaz jak mi sie konczy to mam jakies ograniczenie wiec przelaczylem na benzyne i bez efektu.Dodam jeszcze ze mam srodkowy i koncowy tlumik do wymiany lub spawania bo maja male dziurki i pierdzi ale to chyba nie przyczyna co?Moze byc to czegos przyczyna aby tylko leciala do 135km/h ?

Comment

dziurawy wydech jak juz pierdzi to leci ci spalinami na boki. masz w ten sposob rozszczelniony uklad i tym samym nie ma odpowiedniej predkosci gazow wylotowych, tragicznie moc sie na tym traci... na gazie tez jest mniejsza moc.

wez pan zajmij sie wydechem w dodatku masz po zmianach to chyba powinienes kompa zresetowac. nie wiem jak to wyglada na instalacji lpg.
                  sigpic

Comment

wywal środkowego kata, wstaw bezpośredni przelot i tłumik jakiś sportowy

Comment

Kompa resetowalem.Jak wywale kata to nie bedzie problemu z przegladem? Orientujecie sie moze czy srodkowy tlumik od D16y3 podejdzie pod moja hanie? Mam do wziecia za grosze a nie bardzo mam jak to sprawdzic tez ma dziure ale do pospawania bo w moim to juz nie da rady ale i tak to tylko na jakis czas bo i tak mi zgnije ale teraz nie mam kasy i pozostaje mi jeszcze koncowy macie moze cos?
                      Last edited by Filip2516; 20-10-2010, 15:52.

Comment

??????????????

Comment

ja zostawiłem obudowe od kata a w środku jest wypalony i wstawiona rura bezpośrednia i nie ma problemu. czaje sie też na jakiś fajny tłumik basowy Mugena

Comment

Working...
                          X