Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic D13B2 1.3 16v bardzo wysokie obroty na ssaniu !

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic D13B2 1.3 16v bardzo wysokie obroty na ssaniu !

Witam ! Gdy odpalę z rana moją hondę silnik 1.3 16v na gaźniku to wydaję mi się że ma bardzo wysokie obroty nie mam obrotomierza niestety ale tak na ucho to jest jakieś 2500obr/min, natomiast gdy silnik już jest ciepły to obroty ma idealne bardzo delikatnie i cichutko chodzi. Czy to normalne że jest aż taka różnica obrotów na ssaniu ? W moim poprzedni aucie na ciepłym silniku auto miało 1000obr/min a na ssaniu miał 1100obr/min. Więc nie wiem co jest grane w mojej hondzie proszę o pomoc bo to jest bardzo wnerwiające

Obroty zawsze możesz wyregulować.
    Podjedź do jakiegoś gaźnikowca w Twojej okolicy i Ci wszystko pięknie ustawi.
    Wyreguluje gaźnik i obroty. Mały koszt, a na bank się opłaci
    Poniżej w linku znajdziesz informację jak samemu wyregulować obroty.
    yoyo.pl to Twoje pierwsze i najlepsze źródło wszelkich informacji, jakich szukasz. Od tematów ogólnych po więcej z tego, czego spodziewasz się znaleźć tutaj, yoyo.pl ma to wszystko. Mamy nadzieję, że znajdziesz to, czego szukasz!
    Last edited by Karl1985; 14-10-2010, 10:33.

Comment

Moja hanka ma różne humorki, czasem na ssaniu na 1500-1800, czasem dojdzie do 2500. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale ja już się tym nie przejmuje. Można to wyregulować, ale sam bym się za to nie brał - jak już to jedź do mechanika.
      Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Working...
      X