Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Silnik krokowy czy cos innego

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Silnik krokowy czy cos innego

Witam.Mam problem z moja Honda.Problem zaczal sie jakis cza temu a mianowicie silnik potrafił zgasnac dojezdzac do swiatel lub hamowaniu.Teraz silnik wogole nie chce odpalic i nie trzyma wogole wolnych obrotów.Na forum jestem od wczoraj ale przesledzilem juz kilkadziesiat tematów zwiazanymi z takimi objawiami.Wiec postanowiłem wziac sie sam.Pierwsze co zrobilem zrobilem samodiagnostyke i wyszedł mi jedynie kod 14 powtarzany kilka razy.Wiec wypada krokowiec.No to sie wzialem do roboty rozkrecilem wyczysciłem i zalozylem spowrotem.Zrobilem reset komputera wg instrukcji i odpalam i co dziwne honda odpalila wkrecila sie na obroty i mysle no gitara bedzie dobrze a tu lipa zaczeło po paru minutach warczec z tłumika oborty maleja i pach silnik gasnie nawet sie nie zdazyl rozgrzac tak jak pisze w instrukcji samoadaptacji.Jestem bezsilny i pomysłu brak.Swiece wymieniłem nowe nic to samo odpala tylko z po dodaniu gazu i go dusi i gasnie jak spuszcze noge.Dodam ze to silnik 1.5 16 V z silnikiem krokowym co ma uszczelke na ósemke.Prosze o jakies rady czy silnik krokowy kompletnie mógł sie zepsuc i wymiana jego na nowy da jakis efekt.Z góry dziekuje

tak, nie zawsze czyszczenie

Comment

Jak zapalam zapłon to slychac w krokowcu ze cos ustawia i nie stoi w miejscu.Napewno wymiana ??? Idzie wogole jakas zmierzyc czy dostaje sygnał na kostce
      Last edited by Gorusiek; 30-09-2010, 20:23.

Comment

kup używkę sprawną i powinno być ok jeśli przeczyszczenie nie pomogło.skoro wywala błąd to naprawdę jest coś nie tak i wyczyszczenie może nie pomóc

Comment

Working...
        X