Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Oznaczenie silnika ??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Oznaczenie silnika ??

Mam takie chyba proste i głupie pytanko skad moge wydedukowac jaki magiczny wzor ma moj motor jedyne co wiem to dane z dowodu i to co pisze pod maska. czyli 16 zaworowy 1 493 i 74kw mocy. Chodzi mi dokładnie o oznaczenie typu d15z6[d15(wnioskuje iz jest to dobry poczatek d-bo tak przewaznie sie zaczyna 15 bo 1,5)] a dalej nie mam pojecia skad sie dowiedziec jakie sa tam znaczki. i jesli takze te literki po nazwie np LSI bo to takze mnie ciekawi.

Szukaj w moich postach gdzie jest oznaczenie silnika.
    ビートル ジョン

Comment

znalazlem w tych postach tabele ze specyfikacjami ale nie jestem pewien czy dobrze mysle. Wywnioskowałem iz jest to d15b7 (jesli 74x1.36=100.64 ~ 102) moge sie mylis jednak dalej nie rozkminiam tych LSi jak to sprawdzic.
      Last edited by Gość; 21-11-2008, 20:29.

Comment

Koło kolektora wydechowego od prawej strony auta znajdziesz pole z wybitym oznaczeniem silnika
        ビートル ジョン

Comment

Jezeli masz cupektke i 74KW to czy standardowy silnik montowany w tych nadwoziach ( EJ2) to jest na bank d15b7, posiadam taki sam motorek

Comment

Jak otworzysz maske, stojac na wprost silnika numery silnika masz wybite po lewej stronie od kolektora, pod pokrywa zaworom, taka jakby blaszka jakies 10/10CM moze byc brudna i nie widac, wiec przetrzyj i zobaczysz

Comment

Working...
            X