Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

1.3 - obroty a ekonomiczna jazda

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 1.3 - obroty a ekonomiczna jazda

Witam,
    Przy ekonomicznej jeździe ile powinienem mieć obrotów? Lub inaczej, przy ilu obrotach powinienem zmieniać biegi? Zmieniam przy około 3 tysiącach.

Pozdrawiam.

I myślę ze to dobry moment na zmianę biegów. Ja też w okolicach 3, czasem bliżej 4 tysi zmieniam chcąc jeździć ekonomiczniej.

PS. Zapraszam do zapoznania się z regulaminem forum i przedstawienia się w odpowiednim dziale.

Comment

Ekonomicznie tez tak zmieniam koło 3-4 tyś
      czasem jak jeżdze bardzo ekonomicznie to już przy 2,5tyś

ale jak trzeba przycisnąć to się ciśnie.
      Honda swój największy moment obr. 102Nm ma przy 3100 Rpm
      a największą moc 75KM przy 6300 Rpm

Comment

zmiana biegu przy 2,5 tys? jaja sobie robisz!? Ja to przy 2,5 obrotow to mam jak wrzucam bieg , normalnie w trasie pali mi 6,3 l/100km (po 5 tys km mierzenia) bez wlaczonej klimy, a biegi prawie zawsze zmieniam przy ok 3,5 tys obrotow
        Moja hondzinka D14Z2 - http://www.civicforum.pl/showthread....eta+Konia+Wozi

Comment

to moja hanna przy zmianie przy 2,5tys pali gdzieś w granicach 6l/100km
          przy zmianie 3,5tys pali gdzieś 7l/100km
          przy zmianie 4,5 tys pali gdzies 8l/100km
          przy zmianie 5,5 tyś i wyżej i jeździe prawie bez zchodzenia z obrotów
          pali jakieś 9-12l /100km

ale powiem że rzadko jeżdze ekonomicznie
          niedawno z kasa przycisło i pomyślałem że warto sprawdzić ile idzie na paliwo szmalu
          ale wole niech spali te 2litry więcej i jezdzi sie normalnie a nie jest się zawalidrogą.
          Last edited by mr_szakal6; 08-09-2010, 12:56. Powód: dopiski

Comment

No, a już myślałem, że coś z Tobą nie tak.
            Moja hondzinka D14Z2 - http://www.civicforum.pl/showthread....eta+Konia+Wozi

Comment

Wszystko dobrze najgorsze jest to że jak widze Honde na drodze to zawsze chce ją
              widzieć w tylnym lusterku a moje modzone d13b2 nie zawsze daje rady hehe

Comment

Working...
              X