Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wlot powietrza

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wlot powietrza

siemanko mam takie pytanie czy probował ktos obracac wlot powietrza w strone silnika (ta plastikowa rurka z lewej strony na dole pod maska) prosze o opinie jakie efekty na zime mam zamiar zrobic taki manewr pozdrawiam

Przeciez ona doprowadza zimne powietrze do filtra! W ogole nie rozumiem po co chcesz to robic?? Niby, aby silnik chlodzilo - nie kumam :O

Comment

nie własnie zeby szybciej sie nagrzewał podobno ma to zmniejszyc spalanie taki zabieg chce wykonac tylko na zime

Comment

Ale kurcze staryyyy, słuchaj jeśli byłoby to prawdą to każdy by to robił. Wniosek jest taki, ze jeśli nawet i rzeczywiście to działa (choć wątpię) to różnica w spalaniu jest tak minimalna, ze prawie żadna, powiedzmy 1-2pln miesięcznie.

Comment

Tomekdragon zwróć uwagę na wszelkie zasłonki tekturowe czy plastikowe pojazdów na naszych drogach zasłaniające wloty powietrza czy chłodnice.Ktoś kto konstruował silnik nie brał tego pod uwagę.Gdzieś czytałem o tym że to jest niezdrowe dla silnika.Obiecuję że znajde
          ビートル ジョン

Comment

tak tylko pytam znajomy mechanik mówił ze mozna spróbowac mam kolege który jezdzi całkiem bez tego plastiku nawet nie wiedział ze ma tam byc dopiero u mnie zobaczył z wypowiedzi widze ze raczej nic nie bede kobinował dalej w tym temacie pozdrawiam i stawiam po browarze

Comment

Working...
            X