Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomocy:((

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pomocy:((

silnik od hondzi 1.5 16V zaczal brac olej i to duzo Warto robic silnik czy lepiej wymienic na drugi. Pomozcie!

bierze czy wycieka??? ile bierze???
    przegrzewa sie???
    misa olejowa ok??

Comment

Dymi ? .

Comment

warto zrobić bo nigdy nie wiesz co kupisz no chyba ze nowy zakupisz

Comment

bierze ok 2litrow na tysiac km strasznie dymi, nie przegrzewa sie , misa olejowa w porzadku . Ile powinna palic gazu honda z tym silnikiem ? Mi pali 10 litrow w trasie przy spokojnej jezdzie to chyba troche za duzo nie?

Comment

Za dużo wcina gazu. Mi w trasie pali 8- 8,5 ...

Comment

mi tez bierze ok 2 litry na 10 tys km (zwłaszcza na wys obrotach) nie przejmowałbym sie tym ( choć puszcza dymek jak sie dociśnie gaz) ale mam olej mineralny!!!!!!!!! Koledzy mjąa starsze hondy i jeżdżą na polsyntetyku a mi mineralke wcina. Wymienie uszczelniacze ale wątpie ze to coś da.......

Comment

Kolego zrob sobie motorek, szkoda pchac kase w jakies gowno bo jest duza szansa ze wlasnie wymianiajac motor na takie cos trafisz. Wymien sobie uszczelke pod glowica, pierscienie i panewki ceny po kolei to: 70zl, 80zl, 35zl. Ceny moga byc troche nizsze od rynkowych bo mam dobre kolege w inter carsie, zatem ceny sa po upuscie. Nie wiem ile mechanik za to wezme bo robilem to sam ze szwagrem, bralo mi olej ok 0.3l na 8 do 10tys. Fakt ze niewiele ale koszt byl glupi wiec zrobilem sobie motor juz na "igłe". Jeszcze musisz sprawdzic czy bierze olej na zimnym silniku czy ogolnie. Bo wtedy moga wejsc w gre uszczelniacze zaworowe. Gazu mi pali w trasie 8-8,5l, jechal ok tydzien temu ok 200km w jedna strone w 3 osoby + bagaze, 100 do 120 prawie caly czas i wziela 9 z haczykiem. Ogolnie w trybie mieszanym od 9 do 10 zalezy od jazdy.

Comment

Working...
                X