Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Olej na świecach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Olej na świecach

witam

Wczoraj wymieniałem świece i na jednej były śladowe ilości oleju na gwincie.
    Nie zauważalnym jakiś problemow z autem odpala stosunkowo dobrze nie kopci bierze olej jak prawie każdy w tych latach.
    Czy to poważny problem i co to może być.
    pozdrawiam

Szczerze mówiąc za bardzo bym się tym nie przejmował... sprawdzaj tą świecą co jakiś czas np. 2 tyg. i zobaczymy

Comment

a była prawidłowo dokręcona? Będzie tak sprawdzał co dwa tygodnie to w końcu mu zostanie pół na kluczu pół w głowicy

Comment

Myślisz że co, że będzie to pneumatem odkręcał kolo... daj spokój... niech sprawdzi za jakiś czas bo to wcale nie musi być olej...

Comment

Jeżeli śladowe ilości to się nie przejmuj, samochód ma już swoje latka. Przyczyną może być nieprawidłowy docisk pokrywy zaworów, może np. Ci się wykruszyły te podkładki z gumką (do dostania w ASO w holendarnej cenie, lub sam poszukaj) które są pod nakrętkami pokrywy zaworów i przez to nie masz docisku do uszczelek świec które są montowane w pokrywie zaworów. Druga przyczyna to puszczają Ci te właśnie uszczelki świec o których wcześniej pisałem.

Comment

Jesli to są uszczelki tulei świecy to od razu Ci podpowiem że kup oryginały. Przerabiałem to w accordzie zamienniki były dobre ale na chwile. Guma z zamienników robiła się twarda nieelastyczna i puszczała olej, żadne silikonowanie itp. nie pomagało. Za 4 uszczelki do H. Accord w serwisie chyba coś koło 60-70 zł.

Comment

często jak ktoś nowe wkręca to z bojaźliwości nie miażdży podkładki na świecy i takie coś jak w poście pierwszym jest możliwe

Comment

Working...
              X