Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda gasnie przy hamowaniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda gasnie przy hamowaniu

Witam,mam honde civic 1,5 d15b7 w sedanie z roczna instalacja gazowa. Podczas dluzszej jazdy takiej ponad 100 km auto gasnie mi podczas hamowania. Nie dzieje sie to podczas codziennej jazdy do pracy itp,tylko w trasie. Co moze byc przyczyna?Hamuje na biegu ,nie na luzie,mam prawie nowe swiece ,nowe kable,tydzien temu wymienialem olej i filtry oleju i powietrza. Z gory dzieki za pomoc

witam kwestja wyregulowania gazu . i problem zniknie

Comment

mój ojciec miał to w Oplu. Mówi że to może być wina małego filtru od gazu lub trza będzie wymienić przeponę w parowniku. Sam nie wiem. powodzenia

Comment

Gaz mam chyba wyregulowany bo silnik chodzi poprawnie,w kwietniu mialem przeglad gazu i wszystko bylo jak najbardziej ok,zapytam gazownika o ta przepone,dzieki

Comment

nie napisałeś jaką masz instalację gazową, która generacja?membrana czy tam przepona jak zwał tak zwał nie zużyła się po roku pracy....

Comment

mam zalozona instalacje Stag 4 i jest to bodajze 4 generacja,

Comment

a na benzynie ?

Comment

Nie probowalem na benzynie,przy najblizszej okazji sprobuje jechac w tym momencie na benzynie. Jednak gdy sie zatrzymie calkowicie gdy zgasnie i probuje zapalic to sa problemy a jak juz zapali to sa strasznie niskie obroty na poczatku,po chwili sie wyrownuje,a to wszystko sie dzieje na benzynie,bo instalacja odpala mi na benzynie. Bylem dzis u gazownika,instalacja sprawna ,nie jest to wina gazu
                Last edited by Grzegorz gun; 28-08-2010, 13:08.

Comment

Working...
                X