Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem ze ssaniem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem ze ssaniem

witam. wiem że jako kolejna zakładam temat zwiazany ze ssaniem ale mam natepujący problem.jeżdżąc po mieście doś szybko zagrzewa mi się silnik,wiadomo, światł, korki itp.e takich warunkach niewiele trzeba do zagrzania natomiast gdy wyjeżdżam na trasę automatycznie silnik chłodzi się,zwłaszcza przy chlodniejszych dniach, i włącza sie ssanie, czy tak powinno być? w lato czegoś takiego nie miałam a boje się ze w zimę to cały czas będzie mi ssanie chodzić a wiadomo przy tym jest wieksze spalanie. może coś z termostatem? pomóżcie.

Nie jest to raczej ssanie w twoim wypadku tylko może problem z silniczkiem krokowym który odpowiada za stabilność obrotów na biegu jałowym.W jaki sposób stwierdziłaś że to ssanie ?
    Jeżeli silnik osiągnie odpowiednią temperaturę to ssanie automatycznie się wyłącza i żeby ponownie zadziałało silnik musi być zimny co jest konsekwencją dłuższego postoju z wyłączonym silnikiem a nie pracujący cały czas na obrotach.

Comment

w sumie to myślałam że to tylko może być ssanie ale jak sie tak znam na tym ze szok ogólnie silnik jak jest zimny to glośno mi chodzi i ma wyższe obroty. jak się nagrzeje to już zmniejsza obroty i ciszej chodzi.tylko po tym stwierdziłam.więc myślałam że jak ma wysokie obroty to przez ssanie.......jak jestem na trasie szczególnie w te chlodne dni to żadko kiedy jedzie mi na niskich obrotach. no i po temperaturze tez widze. w mieście do połowy wskaźnik dochodzi (wtedy jest ok) a na trasie to dosyć nisko jest (wtedy buczy od wysokich obrotów

jeszcze powiedz mi czy to jest normalne czy musze coś z tym zrobić ?
      Last edited by pain; 22-11-2009, 14:47.

Comment

Raczej przyda się wizyta u mechanika.Niech sprawdzi najlepiej tłumiki,termostat,czujnik temperatury,chłodnicę,uszczelkę pod głowicą.

Comment

już wszystko wiem. dzis odebrałam auto od mechanika i okazało się że rzeczywiście samochód chodził mi na ssaniu cały cza a to dlatego że pęknięciu uległa sprężyna w gaźniku, która uniemozliwiała wyłączenie ssania. po usunięciu tej usterki wszystko w końcu jest ok. nie mogę poznać mojego samochodu tak slicznie chodzi silnik teraz dziękuję za pomocne uwagi.

Comment

Zamykamy temat
            ビートル ジョン

Comment

Working...
            X