Witam. Co to moze byc? czasami silnyk slychac tak dziwnie jakby zawory klekotaly. nie zawsze czasami chodzi cichutko a czasami slychac taki dziwny dzwiek. czy to moga byc zawory? da sie to zrobic?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
luz na zaworach czy co??
Collapse
X
-
cześć!! to mogą być zawory. ale to nic takiego. jedź do ZAUFANEGO warsztatu i niech ci je wyregulują tylko pamiętaj ze w civic-u zawory sie reguluje na zimnym silniku. ale civic-i tak czasem maja że lubią na ZIMNYM silniku poklekotać, mój też tak ma choć miesiąc temu je rególowałem.. 3maj sie
-
Zamieszczone przez zbychopata Zobacz postau mnie tez tak jest na zimnym ale po chwili wszystko ladnie pracuje
Comment
-
Ściągasz pokrywę zaworów, bierzesz szczelinomierz i do dzieła musisz tylko znać wartości które musisz ustawić....wyregulowanie zaworów kosztuje ok 40 zł w zwykłym warsztacie ja w serwisie hondy za regulacje zaworów płaciłem 90 zł;p. jak już ściągasz pokrywę zaworów to zwróć uwagę na stan uszczelki i po składaniu wyczyść ją i obrzeża dokładnie tak żeby nie było tam żadnego zanieczyszczenia;] ogólnie to cała zabawa nie trwa długo nie ma z tym aż tak dużo roboty tylko kwestia w tym żebyś dobrze je wyregulował
Comment
-
Zamieszczone przez tomciu73 Zobacz postadzieki bardzobede musial jechac do warsztatu. kiedys kumpel mi mowil ze to trzeba cala glowice sciagac zeby je wyregulowac
A do regulacji zaworów nie trzeba
Comment
Comment