Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

luz na zaworach czy co??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• luz na zaworach czy co??

Witam. Co to moze byc? czasami silnyk slychac tak dziwnie jakby zawory klekotaly. nie zawsze czasami chodzi cichutko a czasami slychac taki dziwny dzwiek. czy to moga byc zawory? da sie to zrobic?

cześć!! to mogą być zawory. ale to nic takiego. jedź do ZAUFANEGO warsztatu i niech ci je wyregulują tylko pamiętaj ze w civic-u zawory sie reguluje na zimnym silniku. ale civic-i tak czasem maja że lubią na ZIMNYM silniku poklekotać, mój też tak ma choć miesiąc temu je rególowałem.. 3maj sie

Comment

Też mi na zimnym klekotają, ale jak się rozgrzeje to już nic nie słychać. Ale czy to normalne, że na zimnym "lubi" poklekotać to tego już nie wiem.... Niech się ktoś może jeszcze na ten temat wypowie

Comment

Sprawdziłbym sprężyny zaworów-któraś może być pęknięta.Luz zaworów sprawdzaj na zimnym silniku-tak jak w każdym aucie
        ビートル ジョン

Comment

u mnie tez tak jest na zimnym ale po chwili wszystko ladnie pracuje

Comment

Zamieszczone przez zbychopata Zobacz posta
            u mnie tez tak jest na zimnym ale po chwili wszystko ladnie pracuje
            Też tak mam. Ale tylko przy pierwszym odpaleniu rano, później jak ręką odjął.

Comment

chlopaki a duzo roboty jest z takim regulowaniem zaworow

Comment

Ściągasz pokrywę zaworów, bierzesz szczelinomierz i do dzieła musisz tylko znać wartości które musisz ustawić....wyregulowanie zaworów kosztuje ok 40 zł w zwykłym warsztacie ja w serwisie hondy za regulacje zaworów płaciłem 90 zł;p. jak już ściągasz pokrywę zaworów to zwróć uwagę na stan uszczelki i po składaniu wyczyść ją i obrzeża dokładnie tak żeby nie było tam żadnego zanieczyszczenia;] ogólnie to cała zabawa nie trwa długo nie ma z tym aż tak dużo roboty tylko kwestia w tym żebyś dobrze je wyregulował

Comment

dzieki bardzo bede musial jechac do warsztatu. kiedys kumpel mi mowil ze to trzeba cala glowice sciagac zeby je wyregulowac

Comment

Zamieszczone przez tomciu73 Zobacz posta
                    dzieki bardzo bede musial jechac do warsztatu. kiedys kumpel mi mowil ze to trzeba cala glowice sciagac zeby je wyregulowac
                    Jak nie ma takiej potrzeby to głowicy nie ruszaj .
                    A do regulacji zaworów nie trzeba

Comment

Heh, pewnie pokrywa zaworow mu sie pomylila z glowica, juz slyszalem nie raz takie bajki

Comment

Working...
                      X