Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolektor ssący d15b2 - co to za wężyk?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• kolektor ssący d15b2 - co to za wężyk?

witam,
    interesuje mnie co to jest za wężyk, bo od zawsze mam go na górnym zgięciu owinietego izolacją i podejrzewam ze jest może nadpękniety, ale teraz mnie zainteresował szczególnie bo jest jakiś taki zawilgocony lekko takimi oparami paliwa czy czymś podobnym.
    wężyk od kolektora z góry idzie gdzieś w dół..
    Fotka
    VIII Sport 1.8 5D i-vtec 2008 black
    poprzednio: VIIgen ES 1.6 16V Vtec 2002r. Silver
    Vgen LSi 1.5 16V 1995r. Tahitian Green Pearl

to wężyk od separatora oleju

Comment

ok dzieki bardzo
      a w wolnym tłumaczeniu?
      generalnie u mni eten wężyk ma pewne ubytki i jest ... pogryziony!
      zaizolowałem go po uprzednim odtłuszczeniu i znów jest szczelny.
      VIII Sport 1.8 5D i-vtec 2008 black
      poprzednio: VIIgen ES 1.6 16V Vtec 2002r. Silver
      Vgen LSi 1.5 16V 1995r. Tahitian Green Pearl

Comment

Jak na mój gust to jest przewód do odpowietrzainia skrzyni korbowej< tak gdzie wiruje wał> nie ma w nim przewodów tylko powietrze... jesli zdejmiesz tą obejme i go wyciagniesz to obrory beda ci skakac od 700 do 3 tys wiec jego szczelnosc jest nakjajbardziej wymagana...Pozdrawiam

Comment

Witam wszystkich. mam honde civic 15 d15b2 94r. wymienilem kolektor ssacy i hania nie chce zapalic jaka moze przyczyna czy jest mozliwosc ze cos jest nie podlaczone??? prosze o pomoc

Comment

a wszystkie kostki są powpinane ?

Comment

tak wszystkie sa powpinane. do kolektora dochi paliwo i tez z niego wychodzi bo patrzylem a jak wlewam do gaznika troche paliwa to honda sie odezwie ale po chwili gasnie

Comment

czy aby napewno kostki od wtrysków sa dobrze założone??, chyba ze masz inny kolektor a może wtryski sa uwalone

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
                Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

tak napewno sa dobrze zalozone a jest jakas fota zeby sie napewno upewnic ale to bym mial przy dwuch gaznikach bo mam 2 gazniki jedez z poprzedniego silnika i zakladalem i ten i ten a czy jest mozliwosc ze cos z silniczkiem krokowym i jakie ma dokladnie zadanie ten silniczek krokowy ??

Comment

silniczek krokowy to regulator wolnych obrotów, jak go odepniesz to auto powinno odpalic tylko nie bedzie wolnych obrotów, a pompa dobrze podaje?? mniejeszcze ciekawią wtryski, moze sie skonczyły i tyle

Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Miałem podobny problem, wlewałem do gardziela troche paliwka i cos tam sie odzywał a okazało sie że kable wysokiego napięcia z aparatu zapłonowego źle podłączone były , sprawdz czy aby napewno są w dobrej kolejnośći podpięte do świec

Comment

Zamieszczone przez belorws Zobacz posta
                        tak wszystkie sa powpinane. do kolektora dochi paliwo i tez z niego wychodzi bo patrzylem a jak wlewam do gaznika troche paliwa to honda sie odezwie ale po chwili gasnie

d15b2 jest na dwu punkcie a nie gaźniku , z tego co wiem

Comment

pompa dobrze podaje bo patrzylem cisnienie jest ja tez tak mysle ze wtryski ale to na 2 ganizkach by poszly ?

Comment

jak kolega pisze sprawdz tez podłączenie kabli WN, a co mam rozumiec prze to " ale to na 2 gaźnikach by poszły?" kolego to jest dwu-punktowy wtrysk a nie zaden gaźnik skoro to jest D15B2 chyba ze była jakas przekładka robiona

Comment

2 gazniki tzn ze mam 2 kolekory ssace bo jakis rok temu padl mi motor i wymienialem a mozesz co wiecej napisac o tych kablach WN bo nie mam zielonego pojecia co to za kable a moze jakas foto jest??

Comment

Working...
                              X